https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Modrijani z domačim vzdušjem navdušili v Lendavi

Lendava, 23.02.2019 ob 8:07  

Včeraj so v Gladališki in koncertni dvorani Lendava nastopili Modrijani, ki so se v Lendavi ustavili v sklopu turneje "Modrijani osebno".

 

Modrijani tokrat ponujajo nekaj drugačnega. S koncerti, naslovljenimi "Modrijani osebno", obiskovalcem ponujajo nekoliko drugačno doživetje. S to serijo koncertov se želijo s pesmijo in pogovorom približati poslušalcem na bolj osebni ravni in pripraviti domače vzdušje, tako so nekaj pesmi pa v ta namen preoblekli tudi v "unplugged" verzijo. Na koncertih skupaj z njimi poje tudi Sergije Lugovski. Koncert v Lendavi je bil najbližje našemu občinstvu, ustavili se bodo še v Čatežu, Semiču, na Colu, Bledu, Sladkem Vrhu, Pliberku in v Rogaški Slatini.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2019 ob 11:24 gost

      Dvorana polna, kod že dolgo ne..obiskovalci peli skupaj s nastopajočimi. A žal samo slovenski obrazj..??

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.02.2019 ob 12:28 Atila gost

      Vej pa Mađari ne razmijo ka je večglasno petje in igranje na take inštrumente! Oni pojejo enoglasno,pa to samo kričijo! Mij smo v evropi oni pa na Mađarskem!

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2019 ob 13:44 pišta gost

        Ti neuki neumnež neumni! Pa glava me boli, ko to vandalščino moram razčlenjevat! Ti debil eden! Se vidi od kod prihajaš, kreten polpismeni! Mađari? Pa mi smo svetlobna leta pred vami, ti traktorist eden! Tvoja svinja v štali je bolj inteligentna kot ti! Si ti v Evropi ja, dalje Černelavec še nisi šel!

        9 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2019 ob 10:16 südreich gost

        Ta tvoja "slovenska" muzika je echte österrajhiše spileraj, papiga severobalkanska.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2019 ob 10:33 roots of ZEN gost

        Večglasno petje izhaja iz cerkvenega zborovskega petja, zato je tudi izumetničeno, nima veze z nobenim narodnim izročilom, kaj šele slovenskim. Madžarsko ljudsko petje pa sloni na pentatoniji, na naravnem in najstarejšem načinu človeškega petja, budalo neizobraženo, zaj pa poguglaj, idijote...

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.02.2019 ob 13:10 FerencHaziBob gost

      Atila,daleč si od Evrope,pa malo izobrazbe,vsaj pisne,ti ne bi škodilo.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.02.2019 ob 13:49 FerencHaziBob gost

      Pišta,velja tudi zate,kar za Atilo,kulturno tudi ti nisi ravno za Evropo.

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.02.2019 ob 13:54 pišta gost

      drugače z debili ne moreš komunicirat. Treba jih je na realna tla postavit. Mislijo, da so najboljši, najpametnejši, a cela Slovenija se jim smeji! Dovolj mi je teh primitivcev, kateri imajo max. 6 razredov OŠ. in nas zaničujejo. Drugega v življenju ne počnejo, kot, da se ukvarjajo z Lendavčani in jih žalijo.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2019 ob 15:11 gost

        Pišta..si kdaj razčlenjeval madzaščino..pa probaj..voda-waser -vis..itd.. ----madžari sloven-ske besede v madžarskem slovstvu........cca 20 % uralofinske, 20% slovenskiega 15 % germanskega izvora..30 % nedefiniranega staroselskega sloven karpatskega bazena..

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.02.2019 ob 14:21 Jože gost

      Vam bo enkrat jasno, da madžarskega naroda ni...kod ni austrijskega...kod ni hrvaškega...kod ni italijanskega... --...obstaja pa slovenski R1A- - evro sloven ski - priznan na svetovni ravni. Obstaja germanski..r1b...judislovanski I....in uralo-finski, ki ga v madžarski ni... ----------- Predvsem Estonci in Madžari, ki so geografsko najzapadnejši govorci na Uralu, praktično nimajo članstva v skupini 9. ------------- Avatar Hungari. Furenzik....Januar 2018 Tibor TörökTibor TörökEndre NeparáczkiEndre NeparáczkiTibor KalmarTibor KalmarZoltán MarótiZoltán Maróti Prikaži Pokaži povzetek ... Možna genetska povezanost sodobnih Madžarov s finsko-ugriškimi skupinami je bila preizkušena v več študijah [6] [7][8]vendar so bili vsi ti Madžari genetsko nepovezani z uralskimi ljudmi. Ena od najnovejših študij [9] je poročala, da je haplogrupa Y-kromosoma (N-L1034) razdeljena med 4% madžarskih Seklersov (madžarsko govoreča etnična skupina, ki živi v Transilvaniji) in 15% najbližjih sorodnikov jezika Mansi, čeprav je isti marker prisoten tudi v srednjeazijskih Uzbekih in je bil odkrit samo v enem madžarskem jeziku. Madžari večina sloveni..

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2019 ob 19:56 gost

        Minosari pa povejte kdaj madžar slovenski zemlja prišla. . . forma menjala slovenska formi gratala...šele takrat boste veredistojni in zaupanja vredni..

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.02.2019 ob 14:27 Bučko gost

      Da Modrijani ne pojejo večglasno pa lahko pove le tisti, ki je na eno uho gluh, na drugo pa ne sliši, ali pa ima kaj v glavi pomešano. Večglasno petje je značilno za Modrijane in komur ni všeč naj posluša Franca Gorzo, mogoče pa bo on ob svoji "mentaliteti" začel peti večglasno, ha, ha, ha.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.02.2019 ob 15:21 Smotani atila gost

      Glup si

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.02.2019 ob 16:41 ATILA gost

      Glidaj primitivne nekulturne vougre! Gda jim na žulj stoupiš te se malo ne sposerjejo v hlače!Ka je pa te v tiston komentari takšega zapijsano , ka je nej istina!?Izobrazba te mouti? Dičak ,jez sam v zasluženi penziji z VŠI .Tij pa ?

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2019 ob 10:37 Đouži gost

        Ti si v zaslüženi norišnici, majmune balkanski, ništa ne znaš, sedi budalo, marš napolje!

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.02.2019 ob 17:31 FerencHazi Bob gost

      G.Atila,jaz nekulturo,da ne rečem ,primitivnost, vidim v vaših zapisih,torej v vas.Z izobrazbo s katero se hvalite ne kažete učenosti,še manj razgledanosti.Ker ste dosti delali, ste v penziji,z leti pa lahko pridejo tudi plenice.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2019 ob 19:32 Gost gost

        To so tisti madžari, ki so zatajili slovenstvo... Pošteni slovenstva niso zatajili.. 70 let legali, da so madžari smo ugrofinci- po razjritju.. IZVOR MADŽAROV.......IZVOR MADŽAROV. NI VEREDOSTOJNIH PODATKOV....Na madžarskon doktorate končali pa ne pomnijo izvora......vsak gospodar zba za oasmo in raso svohega hišnega ljubljenčka....vsak 🚜 kmet kokšne pasme mu je šeja- liska- milka...ali lisasta ali cikasta pasma..pa ni doktorero zgodovinsje znanosti na madžarskem doktorerani......in kdo svojeg izvora neve je vse kod ..civiliziran..visoko izobražen. Težko je priznant, da si slovenske forme in potomec zatajenih slovenskih prednikov.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.02.2019 ob 7:45 gost

      Kam so izginili komentarji!!??

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2019 ob 8:43 gost

        Tudi naši prekmurski predniki so bili nadžari...a to le državkhani..ne pa narod..bili so del večinski slovenski narod kod državljani madžarsje....Če bi bili vsi naši zavedni slovenski predniki izdajalci slovenstva..bi tudi mi bili MADŽARI.-po Goncovo opredeliti se.......madžari..niso narod marveč državljani kraljebine madžarske, kod smo bili jugoslovani..ali daned evropejci...Stroka -genomika-jasno pove o narodih..in nad politiko in manipulatorji...in slej ko prej ✌ zmaga..kod se je sonce nehalo vrtet okrog zemlje..in koliko nepotrebnih žrtev!??

        1 8 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.02.2019 ob 10:49 gost

      Vidimb da se ne strinjaš..tudi vsi ustavni in evropski sodniki ne..spoštujem tvoje mnenje...a je potrebni imet - ja..a - in napisat strokovno ločeno mnenje ..kaj takega otroci v peskovniku...resnica boli..??? tud madžarfašizem je!!! Do slišanja..strokovni argumenti štejeji..

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.