https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

20-letna Sanja je izgubila boj z rakom

23.02.2019 ob 14:50  

Sanja Pertoci, 20-letnica iz Sovjaka, ki se je borila s hudo obliko raka in si je zaradi čedalje večjih bolečin želela evtanazije, je včeraj preminula.


Kot smo pisali pred kratkim se je Sanja z osteosarkomom borila že od leta 2013. Pred petimi leti je zdravljenje s kemoterapijo uspešno prenesla, vendar se je rak lani spet iznenada ponovil v še hujši obliki.

Družina in prijatelji so želeli Sanji pomagati pri izpolnitvi njene zadnje želje, da bi se poslovila z roko v roki s svojo družino in brez bolečin. Zato so začeli zbirati denar s katerim bi lahko Sanji omogočili evtanazijo in dostojen odhod v kliniki v Belgiji, kjer je evtanazija legalizirana.

Danes so na Siol.net zapisali, da je Sanja ponoči umrla. Njena zgodba pa ostaja pomemben prispevek k razpravi o evtanaziji. Zgodba o tem, kako je, ko življenje z neozdravljivo boleznijo postane nevzdržno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2019 ob 14:56 lepec gost

      Žalostno tako mlada, tik pred pragom pravega življenja. Sožalje svojcem.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.02.2019 ob 15:50 Gost gost

      Od takrat naprej, ko smo javno preko medijev izvedeli za njeno zadnjo željo, mislim da je bil to 19. februar, smo z molitveno skupino molili in prosili Boga, da jo odreši trpljenja, ki ga je Sanja prenašala že več let. Spominjali se je bomo po tem, da je bila močna in pogumna borka, bolj kot kdorkoli drugi. Ni se pritoževala nad tem kar jo je doletelo, to je pogumno sprejela in prenašala. Vendar pa so bolečine postale neznosne, tako neznosne, da je želela končati svoje življenje. Kakšen smisel bi imelo trpljenje, če bi ga končala sama? Danes se je zapisala med vse tiste, ki se niso vdali, saj je svoje življenje pripeljala do pravega konca. Svoj tek je dostojno dokončala ... Je bilo vredno? Da, vredno je bilo vsakega trenutka, dokler si bila med nami. Počivaj sedaj v miru draga Sanja, naj Bog izbriše vse solze s tvojih oči. Iskreno sožalje želim tvoji družini in vsem ostalim svojcem. Vse ostale pa naj spremlja citat našega slovenskega pesnika Toneta Pavčka: "Ne verjemite njim, ki vam pravijo: Življenje je trdo, trpko in težko. Ni res. Res je, da je lahko še hujše. Toda za vas je to življenje edino, enkratno in neponovljivo."

      43 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.02.2019 ob 16:24 Stewen gost

      Zornji pisec je s svojim komentarjem realistično in čustveno zajel Sanjino življenje in trplenje ter klic v drugo Življenje, kjer ne bo bolečin. V upanju, da bo res tako, si je želela čimprej Tja. Bog, ki daje Življenje (in tudi trplenje), jo sam pokical k sebi in zato ni bilo treba človeškega posredovanja.RAZUMI - ČLOVEK - ČE MOREŠ!

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.02.2019 ob 19:18 rip gost

      :( in nebo je vzelo še enega angela... :( Sanja nisem te poznal,a ko sem gledal tvojo sliko tu na portalu,sem mislil da gledam angela,vrnila si se med svoje,počivaj v miru,tvojim bližnjim pa izrekam globoko sožalje,ob izgubi ...čuvaj nas vse iz neba ,draga Sanja

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.02.2019 ob 20:15 Sandra gost

      Sanja pocivaj v miru domacim pa izrekam sozalje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.02.2019 ob 22:03 paprika in paradajz gost

      Draga Sanja,počivaj v miru in čuvaj nas z neba,tvojim najdražjim pa izrekam sožalje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.02.2019 ob 23:35 * gost

      Zakaj brišete resnične komentarje????? Človek, kot del narave ne odloča o svojem porajanju in tudi ne o svojem koncu na tem svetu ! Škoda, ker je bil izredno dober komentar o molitveni skupini izbrisan. KOGA MOTI TO ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.