https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V občini Tišina odslej z rumeno vrečo

09.06.2011 ob 11:49  

V želji, da še bolj zmanjšajo količine odpadkov, ki jih odlagajo na odlagališču in s tem posledično podaljšajo življenjsko dobo odlagališča, odpadne surovine pa ponovno uporabijo ali predelajo v nove materiale, se je tišinska občina odločila, da na območju celotne občine pristopi k projektu zbiranja embalažnih materialov po sistemu rumene vreče, ki se bodo odvažale od vrat do vrat.

Vsako gospodinjstvo prejme najprej za 6 mesecev brezplačno 12 tipiziranih prozornih vreč velikosti cca. 120 l z vrvico za vezanje. Za njihovo razdelitev bo poskrbel Režijski obrat Občine Tišina s pomočjo javnih delavcev v mesecu juniju 2011. Vrečke bodo občani prejeli do petka, 10. junija. Ob prevzemu vrečk se bodo morali identificirati ter podpisati prejem.

Zbiranje embalažnih bo potekalo vsake 4 tedne po naslednjem urniku:

Gederovci, Gradišče, Krajna, Murski Črnci,

Murski Petrovci, Petanjci, Sodišinci, Tišina, Tropovci

Borejci, Rankovci,

Vanča vas

7. julij 8. julij
4. avgust 5. avgust
1. september 2. september
29. septmeber 30. september
27. oktober 28. oktober
24. november 25. november
22. december 23. december

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.