https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi letos bomo rajali po celotnem Pomurju

28.02.2019 ob 18:00  

Prihaja čas rajanja, krofov in pustnih šem. Na pustni vikend se bodo po številnih krajih odvijale pustne povorke in zabave. Za vas smo naredili seznam pustnih prireditev v Pomurju, preverite kam se lahko odpravite.


Pustno rajanje se bo v naših krajih pričelo v Gornji Radgoni

Že v petek se bodo maškare lahko zabavale na tradicionalnem največjem »Fašenku« v Pomurju. Ta bo na sejmišču v Gornji Radgoni, kjer bodo letos zabavali Koala Voice, Big Foot Mama in Kingstoni. Maškare se pričnejo zbirati ob 20. uri.

Tudi v Bakovcih bo v petek ob 19. uri, v sklopu otvoritve novega lokala "TORNADO BAR", potekalo pustovanje. Nastopili bodo Mark Tivadar, Ansambel Aktual in Vedran Franc Husar. Pestro dogajanje se bo nadaljevalo tudi v soboto, 2. februarja, ko bodo nastopili Duet Mark Tivadar & Bojan Tivadar, DJ Dejan in Prekmurski Pištek.

V soboto se bodo pustne norčije pričele tudi za najmlajše

V Gornji Radgoni niso pozabili tudi na najmlajše. Zanje bo Teater Cizamo v soboto ob 15.30 uri pripravil spektakularno otroško gusarsko pustovanje.

MIKK v sodelovanju z MOMS za otroke in njihove starše prireja pustno rajanje na Grajski ploščadi v mestnem parku, ki se bo odvijalo med 10. in 12. uro. Rajali bodo s priljubljeno Romano Krajnčan, prepevali njene pesmice, plesali in uganjali pustne norčije.

Na pustno soboto bo med 10. in 16. uro pestro in veselo tudi v Doživljajskem parku Vulkanija. V Lednarjevi dvorani se bodo odvijale pustne delavnice, kjer bo izdelava vulkastičnih pustnih mask, nagradna igra s pustnim Olijem, pustni ples z Olijem ter risanje po obrazu.

Tudi v Maximus Murska Sobota bodo poskrbeli za pustno zabavo najmlajših. Ob 17. uri bo tam predstava Pustni živ žav Gledališča Ku-kuc in ples maškar.

V Puconcih bo pustno rajanje med 9. in 12. uro na dvorišču občinske zgradbe. Organizator Razvojni zavod Občine Puconci vabi vso druščino v maskah na veselo pustno rajanje s plesno animacijo klovna Tonija Makaronija, na pustno poslikavo obraza ter razne pustne domače dobrote, med katerimi bodo tudi županovi krofi. Najlepše maske bodo nagrajene!

TIC Moravske Toplice prireja pustno rajanje za vse generacije, ki se bo pričelo ob 13. uri in bo v središču Moravskih Toplic. Za pravo pustno plesno animacijo, zabavne igre in poslikave obraza bo poskrbelo Društvo Bumerang Sreče. Prihaja tudi čarodej. Organizator pa bo nagradil vse atraktivne posamične in skupinske maske.

Na tradicionalno pustovanje vabijo tudi v Dolini pri Lendavi. Ob 16. uri se bo začela pustna povorka po vasi z veseloigro. Ob 17. bo pustna zabava za otroke v vaškem domu. Ob 20. uri pa sledi nepozabna zabava z glasbeno skupino Lajk. Za naj maske, so tudi letos pripravili bogate nagrade!

V Odrancih v soboto ne vabijo le na pustno povorko, ampak tudi na domače koline. Dan se bo tam začel že zjutraj ob 8. uri s prikazom kolin pri mlinu. Med 9.30 in 10.00 se bodo pri mlinu zbrale tudi maškare in se nato podale na povorko po odranskih ulicah. Povorki bosta ob 14. uri sledila pogostitev in druženje ob mlinu.

Pustna sobota bo poskrbela tudi za tiste malo večje

MIKK-ova pustna diskoteka bo poskrbela za dogajanje v nočnih urah. Glasbo bosta selektirala Vlad & Köla, maškare se bodo lahko zabavale od 21. ure.

Pekoče pustovanje v Čiliju bo med našemljene obiskovalce razdelilo 700 evrov. Za noro dobro glasbo pa bo poskrbel DJ Dado.

Tudi v Spartacusu se bodo v soboto maškare lahko potegovale za bogate nagrade. Za glasbo in šov bosta skozi vso noč poskrbela Josh Somen in MC Klemen Kopina.

PGD Grad in vaščani Grada prirejajo v okviru občine tradicionalno maškarado, ki bo v prostorih vaško-gasilskega doma Grad od 18. ure naprej. Za ples in zabavo bo skrbela skupina Prestiž. Najlepše maske bodo nagrajene.

Na maškarado s plesom vabi tudi Prostovoljno gasilsko društvo Beznovci. Ta bo ob 19. uri v Vaško-gasilskem domu v Beznovcih. Za zabavo do zgodnjih jutranjih ur pa bo poskrbel NIKO.

Najboljšo pustno zabavo v Odrancih pripravlja kolektiv Bara Monroe cafe. Ob 20.30 se bo tam pričelo pustovanje s skupino Tropik.

Rajanje se nadaljuje v nedeljo

Pustovanje v Lendavi z izborom najboljše ter najizvirnejše maske z bogatimi nagradami bo potekalo na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane od 14. ure naprej. V primeru slabega vremena pa bo prireditev v stari blagovnici na Glavni ulici.

V Ljutomeru bodo pustne šeme letos že 27. tradicionalno preganjale zimo. Fašenk v Lotmerki v izvedbi TD Ljutomer se bo z otroškim pustnim rajanjem pričel ob 13. uri, ob 14. uri pa bo tradicionalna pustna povorka.

Ob 13. uri se bo začela Pustna povorka po vasi Nedelica. KD Rdeči zvonček Nedelica vabijo, da se jim pridružite pred Vaško-gasilskim domom v Nedelici, kjer se bo povorka začela.

Kolesarsko pohodniško društvo "PEDAL" pa vabi na Pustno povorko po vasi Gomilica, ki bo ob 14. uri. Zbiranje pustnih mask in začetek povorke bo pred Vaško-gasilskim domom v Gomilici.

Tudi na pustni torek zabave ne bo manjkalo

Velike in male maškare se lahko v torek odpravite tudi na dvorišče gostišča Zvezda v Beltincih. TD Beltinci od 14. ure naprej pripravljajo pustovanje z glasbo, animacijo in kurenti.

V soboto bo zabava za najmlajše v TC Maximus Murska Sobota, na pustni torek pa se Pustni živ žav, predstava Gledališča Ku kuc in ples maškar selita v Maximus Gornja Radgona. Tudi tam se bo zabava pričela ob 17. uri.

Istočasno kot v Gornji Radgoni se bo pustno rajanje nadaljevalo v Maximusu v Murski Soboti. Tam boste lahko skupaj s kurenti preganjali zimo in se veselili pomladi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.