https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Beltinski svetniki obravnavali proračuna za leti 2019 in 2020

Beltinci, 04.03.2019 ob 6:00  

V četrtek, 28. februarja, je v Beltincih potekala 3. redna seja Občinskega sveta Občine Beltinci.


Na seji so najprej obravnavali odloka o predlogu proračunov za leti 2019 in 2020. Predlog proračunov je podrobneje predstavil računovodja Občine Beltinci Štefan Činč.

Za leto 2019 so predvideni za 17 odstotkov višji prihodki, kot v letu 2018. Odhodkov pa bo v primerjavi z letom 2018 za 5 odstotkov več. V letu 2020 pa se bodo v primerjavi z letom 2019 prihodki občine povečali za 15 odstotkov, odhodki pa povečali za 11 odstotkov.

Občina ima pripravljenih več projektov, kot so izgradnja kolesarske steze Dokležovje-Gornja Bistrica, izvedba komasacije v Gančanih (projekt je v teku), nadaljevanje komunalne opreme obrtno-industrijske cone in izgradnja mosta na Otok ljubezni. V pripravi je tudi projekt za obnovo sekundarnih vodovodnih omrežij po občini.

Predloga obeh proračunov bosta dana v javno razpravo, ki bo trajala do 15. marca 2019.

Svetniki so potrdili povečanje cen programov predšolske vzgoje Vrtca Beltinci ter podali soglasje k ceni storitve pomoč družini na domu, ki ga izvaja Dom starejših Rakičan, in k subvencioniranju te cene v letu 2019. O tem si lahko več preberete TUKAJ.

Župan je v zadnji točki seje opozoril še na dela na glavni cesti skozi Beltince, ki se bodo začela predvidoma 18. marca. Opravljala se bodo preplastitvena dela, zato bo tam delna zapora.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2019 ob 11:49 ecek gost

      Igor je tu že kak Kučan...

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2019 ob 12:09 domačin gost

      Ka pa občina ima z mostom ,na otoku ljubezni!?Naj ga financira ztk! On kasira lepe denarce od turistov, če so , če jih pa ni , je pa tako brezpomemben in občina, ki smo ljudje,nima nobene koristi iz tega otoka in mostu !!!!Ižakovčarji , ki si ga lastijo naj sami poskrbijo za mostek !!!!!!

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2019 ob 13:47 piki gost

      Spet neka modna muha, da za dve leti delajo proračun. Jeseni pa bo že rebelans. In drugo leto še dvakrat. Sicer se pa proračun dela jeseni in se ga do decembra sprejme. Tako vsaj delajo resni ljudje. Pri nas pa vse obrnjeno na glavo.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.03.2019 ob 16:15 pepi 1951 gost

      Svetniki bi se mogli tudi pogovarjati, kdaj in kdo bo očistil ulice in pločnike, če so tolko torili šodra, v tej mili zimi brez poledice.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.03.2019 ob 17:27 gost

      Vse lepo in prav,ampak mene pa zanima objekt v občini Beltinci tako imenovani GRANAR.Vsi se vozimo mimo tega objekta,tudi vi,ki tukaj sedite.Zanima me kaj in če kdaj imate sploh interes obnoviti to zgradbo.Meni se zdi tega objekta škoda,ker tako vsaj po mojem mnenju propada,ker je vsem na očeh.In kaj si mislijo turisti,ko se vozijo mimo.Res je tudi,da je takih objektov veliko po Sloveniji.Kateri zahtevajo temeljito obnovo.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2019 ob 21:15 Granar gost

        Ne na pamet pisati o granarju. Obrnite se na lastnika Panvito. Konec debate na to temo, ker pišete brez osnov.

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.03.2019 ob 17:41 sakulant gost

      BRAVO novi občinski svet občine Beltinci, dobro ste začeli s podražitvami. Koga vi zastopate občinski svetniki ??? sebe ali občane, ki smo vas volili. Zakaj malo ne preverite kaj menijo občani ? Kdaj je bil zadnji zbor občanov ali pa zbor krajanov več kot 10 let nič, vi pa zganjate neko samovoljo. Začnite varčevati pri sebi že enkrat, KAKO?: tako, da si vsaj za polovico znižate sejnine, ali pa se jih celo odpoveste, seveda če se niste dali izvoliti samo zaradi denarja, za 1/2 je potrebno zmanjšati občinsko upravo, eni te isti so večni v tej upravi, problem je ker so nesposobni, samo poglejte kako zgleda občinsko središče Beltinci, ena sama podrtija zadnjih 40 let nobene spremembe. Komunalne storitve plačujemo najdražje zaradi zgrešenih in predragih investicij. Kar se pa tiče javnih zavodov naj si najprej poiščejo rezerve znotraj sebe ne pa takoj pohitijo na občinski svet tam pa "izvoljenci ljudstva" takoj brez, da bi kaj vprašali, dvignejo roko. Pa sem imel upanje, da bo novi Občinski svet malo drugače začel delati, vendar sem bil ob gledanju seje močno razočaran, nobene razprave, nobenih predlogov samo avtomatsko dviganje rok.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.03.2019 ob 18:43 domačin gost

      Kdo razmišlja ? Tile papundeki! Vijdiš melinčkega kakšno frizuro ima,misli da je pameten, žal več takih raZCAPANCEV ,KI SAMO TAM DREMAJO saj se v razprave NE vklučujejo , ker nimajo pojma o čem se sploh gre !Sejnine pa!!!!

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.03.2019 ob 19:54 regica gost

      Kak lejko eni isti že par mandatov tu sidijte ka vas nebom po imeni tak znate na koga mijslin ka se sami volite nej ste tu za nikši hasek ..

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.03.2019 ob 0:15 Marko.polo. gost

      Kje so pa dosedaj bili so spali sedaj sprejemajo proračun .so že pzni.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.03.2019 ob 18:22 gost

      Potem pa samo glejte to podrtijo sredi vasi in čakajte ko bo enkrat nekomu zidak padel na avto oziroma glavo. Čeprav je granar last Panvite,mislim da bi župan moral opozoriti lastnika objekta,da je le ta nevaren inpotreben obnove.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.