https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Maškare preplavile Ljutomer

Ljutomer, 04.03.2019 ob 14:00  

Tako kot drugod v Pomurju se je ta vikend pustna povorka odvijala tudi v Ljutomeru. Najprej so na otroški paradi zarajali najmlajši, kasneje pa se je predstavilo devet skupin, ki so se na zabaven način prikazale aktualne in druge dogodke.


Očitno je maškaram še pred povorko uspelo pregnati zimo, saj so bile temperature v Ljutomeru zelo pomladne. Prireditev Fašenk v Lotmerki je organiziralo Turistično društvo Ljutomer. Vse skupaj se je začelo ob 13. uri ko so se na Ljutomerskem glavnem trgu zbrale najmlajše maškare, ki so skupaj s Faniko in Jesso zaplesale in se mastile s krofi.

Sledila je tradicionalna pustna povorka, v kateri je leto sodelovalo 9 skupin. Kot prvi se je prestavil Pihalni orkester Ljutomer, kateremu so sledili kurenti, ki so dodobra ogreli številne maškare.

Povorko je nadaljevala skupina OŠ Ljutomer, za njimi pa so se zvrstili TD Stara Cesta, TD Mak Pristava, DPM Sveti Tomaž, Cvenski čehi in dikline, ter skupini iz Šalovcev (Središče ob Dravi) in Žerovnicev. Predsednica TD Ljutomer Sara Karba je nato razglasila najboljše skupine. Kot zmagovalci so bili izbrani člani TKD Pristava.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.