https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Puconcih načrtujejo novo stanovanjsko območje

12.03.2019 ob 6:00  

Občinski svet Občine Puconci je na zadnji seji v mesecu februarju sprejel med drugim izhodišča za pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko naselje Krčojne v Puconcih. Ta bo nastala v severnem delu vasi, kjer naj bi v prihodnje na 2,73 ha zraslo 26 do 30 enostanovanjskih hiš.

 

Območje Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za stanovanjsko naselje Krčojne v Puconcih se nahaja na severnem delu naselja Puconci in zajema nepozidano območje. Območje je veliko  27.315,8 m2 (2,73 ha).

Po namenski rabi veljavnega prostorskega akta je območje v celoti poselitveno območje, po dejanski rabi pa so to pretežno kmetijske površine in delno gozdne površine. Območje je na južnem in zahodnem delu obkroženo z obstoječo pozidavo, na severnem in vzhodnem delu pa se odpira v kmetijsko krajino.

Potrebo po pripravi OPPN je izkazala Občina Puconci na pobudo lastnikov zemljišč.

Območje bo razdeljeno na 26-30 gradbenih parcel, od katerih jih bo  26  do 29 namenjenih gradnji enostanovanjskih stavb (samostojnih hiš) in pomožnih objektov, eno gradbeno parcelo pa bodo namenili gradnji javne ceste (vozišče in hodnik za pešce) ter ostale gospodarske javne infrastrukture (kanalizacijsko, vodovodno, elektroenergetsko in telekomunikacijsko omrežje).

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2019 ob 22:25 & gost

      Ka tau za naselja-Krčojne. Nega lepšoga imena?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.