https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Proračun za leto 2019 sprejet tudi v Občini Črenšovci

13.03.2019 ob 6:00  

Člani Občinskega sveta Občine Črenšovci so na 4. redni seji v četrtek, 7. marca, sprejeli proračun Občine Črenšovci za leto 2019.

Proračun za letos predvideva 3,124.557 evrov prihodkov. Ob presežku sredstev na računu iz preteklega leta v višini 301.728,61 evra, znašajo odhodki skupaj 3,442.869,61 evra.

Za investicije bo občina v letošnjem letu namenila nekaj čez 900 tisoč evrov. Največji delež za investicije je predviden za prvo fazo rekonstrukcije čistilne naprave na Bistrici, ki znaša 394.000 evrov. Poleg manjših sanacij občinskih objektov bo občina sofinancirala tudi sanacijo starega vaškega doma na Dolnji Bistrici in izgradnjo parkirišča in garaže na Srednji Bistrici.

Foto: Občina Črenšovci

Pristopili bodo tudi k izgradnji dveh kolesarskih stez z namenom vključitve v regijsko kolesarsko omrežje, skupaj s partnericama v projektih Občino Velika Polana in Občino Beltinci. Projekta sta vključena v nabor projektov za sofinanciranje dogovora za razvoj regij.

Občina bo v proračunu povečala tudi postavko za stimulacije študentom. Stimulacija za vpis v višji letnik višješolskega strokovnega programa bo znašala 110 evrov, visokošolskega strokovnega programa 125 evrov in magistrskega programa 140 evrov.

Fotografija je simbolična.

Za pomoči v kmetijstvu bo namenjenih 10.000 evrov, enak znesek pa tudi za sofinanciranje stroškov investitorjem za odstranitev starega objekta ter za subvencije privatnim podjetjem. V prihodnje bodo investitorji podjetniki lahko tudi do 50 odstotkov oproščeni plačila komunalnega prispevka, fizične osebe pa do 25 odstotkov.

Občinski svet je na seji sprejel tudi pravilnik o uporabi službenih vozil in pravilnik o uporabi večnamenskega šotora in opreme ter spremembe in dopolnitve pravilnika o stimulaciji študentov. Obravnaval in sprejel je tudi Odlok o turistični taksi v Občini Črenšovci ter se informiral o idejni zasnovi vaškega jedra v Črenšovcih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2019 ob 13:40 seljak gost

      Županja, nova - se je v občini Turnišče naučila, kaj se ne sme delati, namreč da se dijake in študente ne destimulira v smeri, da se jim denar odvzema. Namesto, da bi jih (dijake in študente) občina vzpodbujla pri življenjskih ciljih. So pa v občini Turnišče raje denar namenili prvošolčkom kot dopolnilno zavarovanje, da so se prikupili materam in očetom, ki vsak dan pripeljejo otroke v šolo. Zakaj se le plačuje avtobus. Pa tudi to ni pomagalo bivši županji Turnišča, da ponovno prevara občane na volitvah.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2019 ob 14:12 Rubež gost

      Po obravnavanem de se večinoma gradilo in obnavlalo na bistricah,pričakovano,saj je županja bistričanka,mene bi bolj razveselil kak dober,malo večji trgovski center v občini,zdaj občani hodimo z večine v sosednje občine po nakupih,npr.odranci....ne vem,zakaj se v občini ne nameni več pozornosti temu,v črenšovcih le bogi merkator,v žižkih nič,trnju nič,bistrice prav tako bres resne trgovine,županja to je potrebno v občini,nismo majhna občina,napram odrancem velika,pa majo res pravi trgovski center,kaj takega je potrebno v črenšovcih...

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2019 ob 19:28 podrtija gost

      Hja se ži vijdi,se začnola obnova domačega kraja županije,koga pa zanijmle stari vaški dom,na dolnjoj bistrici,pa parkirišče na srejdnoj?de melo tau oboje,kakšoga pomena??nevem ,či glij..kak je ži en napijsal,naj bi se rajši kakša pametna trgovina napravila,pa bi pejneze,duma zapravlali nej indri...ali naj bau,stari na pau podrejti vaški dom,je bole potrejben občinskijh pejnez..bravo,samo tak naprej

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2019 ob 21:19 Norci gost

        Trbej trgovski center ja.. odranci so delec, spar bltiinci tudi, pa ka ne gucin o MS.. to si mores dopust zeti. Ja pa ka bi doma zapravlali v nasoj obcini, ce napravijo velki Merkator center, te itak ddv 22% nejde drzavi, ampak obcini, pa merkator bi svoj dobicek tudi obcini pusto... Resno nucamo trgovino velko...

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2019 ob 21:27 Gost gost

      22 % DDV in davki od dobička podjetij ne gredo občinam, ampak državi. Se pa strinjam, trgovina Mercator v Črenšovcih bi lahko bila večja in bolj založena, vendar pa mislim, da o širitvi trgovin odloča firma/lastnik Mercator.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.03.2019 ob 9:16 Sonja Angelca gost

      1. Občina Črenšovci je samovoljno z bagerjem odkopala 27 let obstoječe vodovodno omrežje na zasebni parceli št.399/2, pretrgala vodovodno cev, samovoljno namestila 2 krat jašek za novi vodovod, vse brez vednosti lastnikov, nazaj pa kljub večkratnim pozivom Občini Črenšovci, živa zakonca tu, v Črenšovcih, brez vodovodnega omrežja, ki ga je občina pretrgala po svojih izvajalcih. Ko smo zadevo predalu policiji, so pretkani podizvajalci le za cirka 3 dni spustili vodo v naše omrežje do hiše, ko se je končal ogled policije, pa so vodo spet odstranili, tako, da ni bilo v jašku niti ventilov, ne cevi. občino Črenšovci pozivamo, da vrne dotok. Vode v poslovno-stanovanjski objekt, kot smo to imeli mnoga leta. Črenšovci, 13.3.2019 Sonja Angelca Kudrevičius

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.