https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ob dnevu žena že 16. pohod po Sladki poti

13.03.2019 ob 6:05  

V soboto dopoldan se je okrog 200 pohodnikov zbralo pri Vaško-gasilskem domu v Ratkovcih in se odpravilo na že 16. pohod po Sladki poti posvečen prazniku dneva žena.


Pohodniki so se tako podali na 13 kilometrov krožno pot po okoliških vaseh. Pred štartom so pohodniki lahko poskusili domače dobrote ratkovskih gospodinj ter sire in jogurte iz sirarne Gorički raj. Nato so se podali na pot in se zaustavili v Fokovcih na Vidovem bregu, pot so nadaljevali v Kančevce mimo cerkve Sv. Benedikta, nato pa do prenovljene domačije Pri Momi, kjer jih je čakala družina Dominko–Kardoš, ki jih je tudi pogostila.

Pot so nadaljevali skozi vasice Panovci, Križevci in Lončarovci do postojanke pri družini in medičarski delavnici Jožice in Damjana Celec v Ratkovcih. Tam so pohodniki prejeli tudi medene medalje. Nato pa so se vrnili do izhodiščne točke, kjer so organizatorji: družina Celec, PGD Ratkovci in vaščani iz Ratkovec, poskrbeli za dobro počutje in vse ostalo, da so lahko pohodniki šli domov zadovoljni in z najlepšimi vtisi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2019 ob 12:33 ferdo gost

      Bogme ljudje ,komaj ,čakajo ,da lahko kam gredo ,da se nagejjo in pigejo za šenki .Čudi me da je Prekmurski človek ratal tak peroven in lakoten .

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2019 ob 19:51 đauže gost

      je bijla štartnina 10€ na osebo. pogostitev pa v nulo. Potrüjdili so se pa vsi domačine. Pa tudi na poti je domačinom nej bilo težko kakšen glaž domačoga ponüjdite. Ide na socijalno dale prošnje pijsat. lp.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2019 ob 20:25 gostonj gost

        đauže........... Vam enim je tak vse ,dobro samo,da je blek pun in ,da grlo ni suho .Tako ,da preveč ne hvali,ker so eni bilij in pravijo nikoli več .Torej slabo jesti in čüčora

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.