https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Društvo kmetic Križevci-Veržej je v svoje vrste sprejelo nove članice

12.03.2019 ob 12:03  

V ponedeljek, 11. marca, je v prostorih gostilne Zorko v Borecih potekal občni zbor Društva kmetic Križevci-Veržej.


Predsednica društva Majda Markovič je podala lanskoletno poročilo o delu ter bogato zasnovan plan dela za leto 2019. Kmetice že od jeseni enkrat tedensko obiskujejo delavnice, katerih tema so letos igrače. Udeležile so se tudi srečanja kmetic Pomurja, ki je februarja potekalo v Nedelici, dvakrat tedensko obiskujejo začetni tečaj angleščine ter se udeležujejo občnih zborov sosednjih društev.

Sodelovale bodo z DUO centrom iz Veržeja, 14. in 15. aprila bodo pripravile velikonočno razstavo ročnih del, v maju se bodo udeležile strokovne ekskurzije in si ogledale primere dobrih praks, sodelovale bodo na dobrotah slovenskih kmetij, kjer že vsa leta dosegajo izvrstne rezultate, prav tako bodo še naprej sodelovale s šolo, občino Križevci, organizirale kakšen pohod, piknik, rekreacijo in si našle čas za druženje z zaključkom konec leta.

Ker je društvo aktivno na številnih področjih je interes za včlanitev precejšen. Letos so tako pridobile deset novih članic, to so postale Rose - Marie Pihler, Marica Šijanec, Jana Rauter, Marica Gašparič, Helena Krajnc, Ksenija Blagovič, Natalija Fotivec, Marta Jelen, Draga Kosi in Ema Čuk. Društvo zdaj šteje skupno 96 članic.

Udeleženkam občnega zbora je na temo demence predavala Majda Keček iz Ormoža, Marija Kokol pa je obravnavala tematiko sporazumevanja z osebami z demenco.

Zbrane je nagovoril župan Občine Križevci mag. Branko Belec, ki je poudaril zgledno sodelovanje Društva kmetic Križevci Veržej z občino, kar vsekakor predstavlja dodano vrednost. Predstavil je tudi možnost, da se v valilnici v Ključarovcih uredi kakšen prostor s kuhinjo, kjer bi žene lahko imele kuharske delavnice in tečaje ter kakšen kotiček, kjer bi se lahko šivalo.

Foto: Lidija Domanjko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2019 ob 22:46 domačin gost

      Tote tete delajo odlične pogače. Zorko pa je itak zakon. Vse dobro še napre.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2019 ob 12:37 južek gost

      Če niso imeli brüsovega semena soboj ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.