https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Podražitev vrtca tudi v občini Lendava

12.03.2019 ob 13:00  

Na zadnji seji Občinskega sveta Občine Lendava so svetniki med drugim obravnavali tudi predlog uskladitve ekonomske cene programov Vrtca Lendava.


Zaradi povišanja plač v javnem sektorju oziroma aneksa h kolektivnim pogodbam in uvrstitve delovnih mest v višje plačne razrede so se cene vrtca povečale že v številnih občinah po Sloveniji in tudi v Pomurju. Na zadnji seji pa so podražitev cene vrtca potrdili tudi lendavski svetniki.

Kot so zapisali na spletni strani Občine Lendava, so bile do sedaj veljavne cene programov Vrtca Lendava potrjene lansko leto maja. Zaradi prej omenjenih sprememb, ki vplivajo na povišanje stroškov dela pa je bila nujno potrebna uskladitev cen programov Vrtca Lendava. Stroški dela namreč predstavljajo bistveni element ekonomske cene ter so zato tudi poglavitni razlog za povišanje cen programov.

Ob ohranitvi subvencije bodo od 1. marca naprej cene programov vrtca za enajst odstotkov višje v oddelkih 1. starostnega obdobja in v kombiniranih oddelkih, za dva odstotka pa se zvišujejo cene v oddelkih 2. starostnega obdobja. Vsa ostala določila glede dodatnih ugodnosti za starše (obračunavanje odsotnosti) in določil glede poslovnega časa pa ostajajo nespremenjena.

* Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2019 ob 20:09 ribicsom gost

      Pa bi taka država hotela imeti večjo nataliteto?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2019 ob 7:42 politična banda gost

        Pa saj banda vodilna politična noče večje natalitete. Raje naseljujejo Bošnjake, Srbe in druge Jugoviće. MI tega v naši vukojebini ne opazimo, ostali del Slovenije pa se je totalno balkaniziral.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2019 ob 23:46 deca moja draga gost

      Ta država ožema družine, ožema tiste, ki skrbijo za bodočnost naroda. Število otrok v družini je najpomembnejša postavka na odhodkovni strani družinskega mesečnega proračuna. Obdavčijo se dodatno naj tisti, ki ne vzdržujejo otrok, oz. ki ne skrbijo za bodočnost naroda!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2019 ob 4:51 Deja4 gost

      Te pa se čudijo ka starši otroke vozijo v druge občine svoje otroke v vrtce nič čudnega je te to nej

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.03.2019 ob 9:25 Lendavčan gost

      Tako se zavzema novi župan da mladi se ne bodo izseljevali , predvolilne laži.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.