https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Moravske Toplice vabi na tradicionalne vaške igre

11.06.2011 ob 9:16  

V soboto, 2. julija 2011 ob 10. uri, bodo v  Ratkovcih pred vaško-gasilskim domom potekale že tradicionalne šestnajste vaške igre občine Moravske Toplice. Na igrah lahko sodelujejo posamezne vasi ali sestavljene ekipe iz več vasi, ki se bodo pomerile v različnih zabavnih igrah. Žrebanje vrstnega reda vseh nastopajočih pa bo v soboto, 25. 6. 2011 ob 19. uri, v Ratkovcih.

Stric so strino med noge in druge igre

Tekmovalne ekipe se bodo pomerile v naslednjih igrah: kot prva igra bo vlečenje vrvi, kjer se bo preizkusilo šest korenjakov. Sprememba na letošnjih igrah bo ženska konkurenca. Druga igra bo sestavljanje kmečkega voza,  v tej igri nastopajo trije tekmovalci. Za igro je potreben star kmečki voz z lestvami, napravljen tako, kot se je vozilo seno. Voz se razstavi tako, da se snamejo kolesa in vse, kar se da razstaviti. Nato bo sledilo smučanje na travi, kjer bodo nastopile tri tekmovalke in trije tekmovalci. Četrta igra bo iskanje krompirja v slami, kjer bo na tleh razmetan krompir, na katerem bo natrošena slama.

Cilj igre je v čim krajšem času prinesti v posodo deset krompirjev. Zelo zanimiva bo tudi igra stric so strino med noge, kjer se pred sodnikovim žvižgom tekmovalcu okrog pasu pripne pas, na katerem je obešen krompir, ki se bo posameznemu tekmovalcu nastavil na isto višino cca. 10 cm od tal. Po sodnikovem žvižgu prične tekmovalec s krompirjem udarjati žogo proti tekmovalki. Igra je končana, ko tekmovalec udari žogo med noge tekmovalki čez označeno črto. Zadnji dve igri bosta iskanje kovanca v moki in ribolov. Zadnja, osma igra, pa je zaenkrat še presenečenje.

Na tradicionalnih igrah pa seveda ne bo manjkalo jedače in pijače, prav tako pa bo poskrbljeno za večerno zabavo, saj bo zbrane zabavala skupina Horizont.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.