https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zimska oprema od danes ni več obvezna

15.03.2019 ob 10:40  

Danes je 15. marec, dan, po katerem zimska oprema na motornih vozilih ni več obvezna. Glede na vremensko napoved pa pnevmatik še ni priporočljivo zamenjati.


Zakonodaja določa, da je treba med 15. novembrom in 15. marcem imeti avto opremljen z zimsko opremo. Vendar pa obveza zimske opreme velja tudi izven tega obdobja, če na cestah zaradi vremenskih okoliščin nastanejo zimske razmere, torej ko se sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče poledenelo.

Vremenoslovci za konec tedna napovedujejo sončno in toplo vreme. V ponedeljek pa se bo ohladilo, meja sneženja se bo spuščala, zato bo marsikje snežilo do nižin. Nizke temperature bodo vztrajale tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna.   

Kot so zapisali na portalu Zurnal24 je z menjavo bolje počakati še vsaj kakšen teden oziroma do takrat, ko bo temperatura več dni zapored tudi v jutranjem času nad 0 stopinj Celzija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.