https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: V MIKK-ovi galeriji na ogled dela natečaja

16.3.2019  

Včeraj, 15. marca, je v Mikku potekala otvoritev razstave gimnazijskih likovnih del in del, ki so nastala za likovni natečaj z naslovom "Gradimo misleči svet".


Na razstavi, ki bo na ogled do 27. marca v MIKK-ovi galeriji so torej razstavljena dela, ki so prispela na natečaj "Gradimo misleči svet" in dela dijakov Gimnazije Murska Sobota. Razstava je posvečena tudi 100. obletnici soboške gimnazije.

Na natečaju je sodelovalo 74 avtorjev, včeraj pa so najboljšim tudi podelili nagrade. Sodelovalo je 9 pomurskih osnovnih šol (OŠ Apače, OŠ Gornji Petrovci, OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, OŠ Bogojina, OŠ Fokovci, OŠ Miška Kranjca Velika Polana in OŠ Turnišče) in DSŠ Lendava.

Zlato priznanje sta prejeli Patrizia Pahor (DSŠ Lendava, mentorica Melita Lazar) in Živa Zadravec (OŠ Črenšovci, mentor Tibor Frančič).
Priznanja za nagrajena dela so prejeli: Jan Trojak (OŠ Turnišče, mentorica Milena Salaj), Žiga Cerar (OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, mentorica Mira Petek) in Karolina Pavlič (GMS, MIKKova delavnica, mentor Tilen Červek).

Izbirala je komisija v sestavi: Irma Brodnjak (Galerija MS), Tatjana Svetanič in Martina Mihoković (Gimnazija Murska Sobota).
Zbrane sta na otvoritvi razstave pozdravila ravnatelj Gimnazije Murska Sobota, Roman Činč in profesorica umetnostne vzgoje, Martina Mihoković.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2019 ob 8:44 Yes gost

      Najbokša profesorca!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.