https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad klonila proti Črnučam

Murska Sobota, 17.3.2019  

V soboto, 16. marca, je v športni dvorani OŠ I. bila odigrana tekma v 1. DOL za moške, kjer sta se pred okrog 50 gledalci pomerili domača ekipa Panvite Pomgrad in Črnuč.  Domačini so po koncu srečanja izgubili s 0:3.

 

PANVITA Pomgrad – ČRNUČE   0:3  
(25:27, 18:25 in 28:30)    


PANVITA POMGRAD: Pečnik, Vori, Pulko 9, Rojnik 13, Beravs 1, Flisar 1, Volovlek, Bogožalec 8, Bedrač 8, Marovt 5, Novak in Ratkai (oba libero).

ČRNUČE: Trobiš, Mihelčič, Hodžič-Šlejkovec, Čopi 16, Gornik, Tepič, Jurič 4, Marovt 1, Rutar 13, Slovnik 20, Valenčič 12, Kumer in Slobodnjak (oba libero).

Vsega dobro uro in pol igre je tokrat trajal razburljiv in izenačen dvoboj dveh enakovrednih tekmecev, kjer pa so bili na koncu navkljub domačim pričakovanjem uspešnejši odbojkarji Črnuč.

Panvita Pomgrad je tekmo odlično odprla in v uvodnem nizu povedla s 15:11, vodila še s 17:13, nato pa nerazumljivo prehitro popustila, da so jo gostje ujeli na 19.točki. V razburljivi in negotovi končnici pa je nato uvodni niz praktično sam zaključil gostujoči organizator igre, Nejc Marovt, ki je naprej prispeval zvito točko za tretjo zaključno žogo, nato pa z začetnim udarcem presenetil še domačega sprejemalca Zlatka Pulka.

In očitno je izgubljen uvodni niz pustil preveč negativnih posledic saj se neprepoznavni Sobočani v nadaljevanju praktično niso več pobrali. V drugem nizu brez sprejema servisa ni šlo, domači trener, Dejan Fujs pa je vmes zamenjal tudi libera. Hkrati je bila Panvita Pomgrad premalo učinkovita v napadu, za povrh je pri Črnučah odločno deloval blok ter naveza blok-obramba, kar je imelo za posledico hitro vodstvo v nizih z 2:0. Zadnjo točko v drugem nizu je prispeval srednji bloker Filip Rutar z uspešno zaključenim napadom.

V zadnjem, tretjem nizu pa so nato Črnučani samo še dokončali začeto, čeprav je bil to niz poln preobratov. S poletno in raznovrstno igro so popolnoma onemogočili domači napad in igra pri Panviti Pomgradu je z izjemo kakšnega prebliska povsem razpadla. Sobočani, ki so v zadnjem nizu vseskozi zaostajali, so namreč ujeli nasprotnika šele na 16.točki ter nato po zaslugi začetnega udarca rezervista Maja Marovta povedli s 19:16 in si nato priigrali celo zaključno žogo pri izidu 24:22. A je takrat na sceno stopil Filip Rutar s servisom in poskrbel za preobrat ter pri 24:25 prvo zaključno žogo za Črnuče. Sledila je razburljiva končnica s kopico napakami na obeh stran in na koncu po zapravljenem napadu domačega sprejemalca Jakoba Rojnika so Črnuče izkoristile četrto zaključno žogo za zadnji niz na tekmi za vse prej kot pričakovano zmago v Murski Soboti z maksimalnih 3:0.

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

Marko BRUMEN, trener Črnuč: »Naši fantje so v Murski Soboti pustili srce na parketu. To je bil skoraj naš maksimum. Pa tudi v končnicah, ko nas je nasprotnik ujel, smo verjeli vase kar je naša nova vrlina in to pomeni, da imamo s tako igro lahko tudi realne možnosti za obstanek v ligi.«

Gorazd FLISAR, kapetan Panvite Pomgrada: »Dobro smo začeli, ampak nasprotnik je pritiskal na servisu. Nam je začel pešati sprejem, slabo smo zaključevali in tudi blokirali nismo. To je pripeljalo do preveč lastnih napak kar nas je stalo zmage. V nadaljevanju smo nato še slabo servirali, sprejem ni bil nič kaj boljši in to je pač rezultat te tekme. Naš cilj seveda ostaja nabrati čim več točk, da ostanemo v ligi, ker kot to trenutno izgleda za kaj več pač očitno nismo.«

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.03.2019 ob 16:49 gost

      hahahahahahahahahaha

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.03.2019 ob 19:13 442 gost

      Što se tudi s koga norca dela?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.03.2019 ob 0:01 Lissa gost

      Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.