https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Grad minimalno premagal Polano

Velika Polana, 12.3.2019  

V 16. krogu 3. SNL vzhod, sta se v Veliki Polani pomerili ekipi Polane in Grada. Gostje so zmagali z zadetkom Belne iz 9. minute. Sodnik Mežnar pokazal kar tri rdeče kartone.

Polana - Grad 0:1 (0:1)

0:1 - Belna (9.min)

 

Polana: Šaruga, Jakšič, Sermek, Polajžer, Klujber, Novak, Vori, Lotrič, Horvat (od 56. Žalik), Recek (od 84. Šiško) in Žugelj.

Grad: Miković, Celec, Vrabelj, Poredoš (od 76. To. Marič), Belna (od 90. Žnidarič), Stošić (ood 90. Seršen), Kolmanko, Potočnik, Fujs (od 90. Buček Huber), Gašperšič (od 70. Ta. Marič) in Bernjak.

Glavni sodnik: Tadej Mežnar.

 

V Veliki Polani so po začetnem otipavanju do vodstva hitro prišli gostje. Že v 9. minuti je za vodstvo Grada zadel Belna, to je bil že njegov 13. zadetek v tej sezoni. Nato so terensko premoč imeli domači, a do konca prvega polčasa se rezultat ni spremenil.

V drugem polčasu podobna situacija, domači so napadali, vendar streli Žuglja, Vorija in Lotriča niso našli poti v mrežo. Na drugi strani so nogometaši Grada pretili preko hitrih protinapadov, vendar je domačo mrežo z bravuroznimi obrambami večkrat rešil na tej tekmi odlični vratar Šaruga.

V 75. minuti prva situacija, po kateri je sodnik Mežnar pokazal rdeči karton. Po posredovanju stranskega sodnika je po prekršku nad Vorijem drugi rumeni karton prejel Potočnik. To pa še ni bilo vse. V 82. minuti je v gostujočem kazenskem prostoru do strela prišel Polajžer, ki je poleg žoge zadel tudi nogometaša Grada in zato prejel drugi rumeni karton in bil izključen. Ta poteza glavnega sodnika je dodobra razjezila domače navijače in domačo klop - po protestiranju je bil izključen še trener Polane Vori. Globoko v sodniškem podaljšku pa še tretji rdeči karton. Po prekršku Jakšiča nad nogometašem Grada, je po signaliziranju stranskega sodnika, Mežnar pokazal še direktni rdeči karton domačemu branilcu.

Grad se je s to zmago odlepil od Polane in tako ima na tretjem mestu 32. točk, četrta Polana ostaja pri 29. točkah. V naslednjem krogu nogometaše Grada doma v nedeljo čaka gorički derbi proti Tromejniku, nogometaši Polane pa v soboto odhajajo v sosednje Črenšovce.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.