https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pomurskim ritmičarkam prva zlata medalja v letošnji sezoni

19.3.2019  

Na Vrhniki je v soboto, 16. marca, potekala prva prvenstvena tekma ritmične gimnastike v skupinskih sestavah na kateri je v različnih kategorijah sodelovalo preko 500 tekmovalk iz 14 klubov.

Tekmovanja so se udeležile tudi članice Društva za ritmično gimnastiko Murska Sobota, ki so prikazale kar nekaj odličnih novih in težkih sestav.

Zlato medaljo sta osvojili Nika Šeruga in Ivana Trplan, ki sta tako upravičili naslov lanskoletnih državnih prvakinj in z novo in atraktivno sestavo ponovno začele sezono na prvem mestu.

Mlajše deklice: Julija, Gaja, Jerca, Mara in Lina so kljub nekaterim napakam med 17 ekipami zasedle 6. mesto.

Deklice: Maša, Iva, Brina, Lana in Živa so z oteženo vajo in odlično izvedbo prišle celo v prvo peterko - 5. mesto med 18 ekipami.

Kadetinje: Lana, Alina, Karen in Kejša so v spremenjeni sestavi v najštevilčnejši kategoriji, s 23 ekipami, zasedle 11. mesto.

Kadetinje - par: Taja in Tiara sta z novo vajo končali na 8. mestu.

Mladinke iz OŠ Kapela: Sophie, Zoel, Vita, Lana in Polona so se prvič pogumno predstavile na tekmovalnem tepihu in končale na četrtem mestu.

Mladinke - par: Minea in Zara sta se uvrstili na 6. mesto.

Dekleta čaka še ena prvenstvena tekma v skupinskih sestavah, kjer se bodo nekatere še lahko »borile« za uvrstitev na državno prvenstvo, ki bo letos po zelo dolgem času ponovno organizirano v Murski Soboti, 11. maja.

* Fotografije: Jasna Djordjević

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.