https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke še naprej brez zmage

Ljutomer, 22.3.2019  

To sredo so odbojkarice ŽOK Ljutomer odigrale tekmo 3. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske. V goste je prišla ekipa Ankaran Hrvatini in upravičila vlogo favoritinj, ter s 3:0 premagala Prleško ekipo, ki tako še naprej ostaja brez zmage v državnem prvenstvu.


ŽOK Ljutomer 3:0 Ankaran Hrvatini
(13:25, 19:25, 25:27)

ŽOK Ljutomer: Petek 7, Kosi V. 10, Kosi N., Rosić, Kutnjak 7, Makoter 10, Anželj 6, Vnuk, Rakuša, Nedok.
Ankaran-Hrvatini: Tozan, Krstič, Pangerc 3, Angelini 7, Medved, Pavič 7, Cerovac, Ćorič 18, Trobec 8, Omerdič, Barut 1.

Gostje so takoj v začetku tekme pokazale svojo kvaliteto in si hitro priigrale prednost, ki so jo brez večjih težav zadržale do konca niza. Ljutomerčanke so naredile preveč napak in nikakor niso ujele pravega ritma. Prvi set so tako dobila Primorke – 13:25.

Domače odbojkarice so v drugem polčasu zaigrale bolje in nudile dostojen odpor Ankarančankam. Izid je bil izenačen vse do 14. točke, nakar so gostje prestavile v višjo prestavo in varno dobile tudi drugi niz – 19:25.

Tretji set so prleške odbojkarice začele kot prerojene in si priigrale prednost devetih točk – 13:4. Primorke so se po začetnem šoku začele počasi pobirati in loviti domačinke, ter jih pri 17. točki tudi ujele. Sledil je napet in izenačen zaključek tretjega niza. Pri rezultatu 25:25 so domačinke naredile napako v napadu, kar so Ankarančanke kaznovale in dobile tudi tretji niz z rezultatom 25:27.

Sebastijan Mikša, trener Ankaran-Hrvatini: Najprej bi rad čestital Ljutomerčankam na projektu, ki ga peljejo za dobrobit odbojke ter pripravljajo ekipo za 1B ligo. Naša ekipa je prikazala dobro igro v prvih dveh setih, v tretjem pa smo nekoliko padli v ritem domačink, ki so zaigrale zelo borbeno. No na koncu seta se je pokazala naša kvaliteta in širša klop kar je pomenilo našo zanesljivo zmago.

Valentina Kosi, igralka ŽOK Ljutomer: V prvem in drugem setu smo še iskale pravi pristop in ritem zaradi česar nismo bile enakovredne tekmice. Šele v tretjem setu smo se zbale ter igrale eno naših boljših iger. Žal v odločilnih trenutkih naredimo preveč lastnih napak, kar nas stane zmage v kakšnem setu. Ne nazadnje pa se nam pozna, da imamo malo številčno ekipo kar pomeni velik napor za vse igralke, ki moramo igrati večino tekem brez zamenjave. Sicer pa lahko današnjo tekmo ocenim kot eno boljših za našo ekipo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.