https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mlin v Ižakovcih uspeli rešiti

23.03.2019 ob 9:20  

Včeraj ob 9.05 so iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje sporočili, da na reki Muri v Ižakovcih tone mlin. Tega so po celodnevnem reševanju naposled le uspeli rešiti.

 

Včeraj ob 9.05 je v Ižakovcih v občini Beltinci, na reki Muri zaradi okvare na potopni črpalni potonil mlin na Muri. Posredovali so gasilci PGD Ižakovci in PGD Beltinci, kateri so izčrpali okoli 500 kubičnih metrov vode in mlin s pomočjo dvigala dvignili na gladino reke in ga splavili. Da so mlin spravili nazaj nad gladino je sodelovalo deset gasilcev Prostovoljnega društva Ižakovci in osem gasilcev iz Prostovoljnega društva Beltinci. 

Na terenu so bili z dvema gasilskima voziloma in enim motornim čolnom, gasilci so vodo izčrpavali z mulno črpalko visokih pretokov ter šestimi potopnimi črpalkami. 

Župan Občine Beltinci, Marko Virag bo danes več povedal o včerajšnjem dogodku, o čemer bomo tudi poročali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2019 ob 16:00 gost

      Plavajoči mlin na Muri v ižakovcih je nestrokovno narejena replika. Kumpi (čolnička) že veš čas prepušča ta vodo zato je v vsakem čolnička potopna črpalka, ki dalata noč in dan in po rabita ogromno elektrike. Rešitev je da se kumpe obda z zunanje strani z ustrezno pločevino oziroma izgradnjo novih kumpov po stari tehnologiji, kar pa bo zelo drago.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2019 ob 16:07 zavedni Prekmurec gost

      "NARAVOVARSTVENIKI" vi na izlet v Ljubljano mlin na Muri pa se potaplja. Kje ste bili zdaj ko je bilo potrebno pomagati in reševati ? Denar ki ste ga uporabili za izlet v Ljubljano pa bi dali za popravilo mlina na Muri, če bi vam kaj bilo za stvar.

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2019 ob 17:56 brki gost

      Ge so zdaj krajevni veljaki, ki se znajo samo hvaliti!Nej zaj odgovarjajo za nastajo škodo!

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.03.2019 ob 19:58 Obmurski gost

      Pa to je nezaslišano!!! V kumpe (čolničke) 24 ur na dan priteka voda, ki jo pametnjakoviči 24 ur na dan 365 dni na leto izčrpavajo s potopno črpalko??? Skrajno neodgovorno, vprašanje kdo od odgovornih na Občini Beltinci je to sploh vedel? Ena od odgovornih direktorica ZTK Beltinci, pa absolutno tudi predstavnik ZTK (nihče ne ve na kak način postavljen, gospod Horvat), pa tudi predstavnik KS Ižakovci gospod Marjan Zver, ki se vsak dan na otoku in naj bi tudi nadzoroval objekte, kot je recimo mlin. Oba sta za to delo tudi "finančno nagrajena". Torej odgovorne poklicati na odgovornost, pa jih odsloviti.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2019 ob 3:11 Štiblec gost

        ZTK Beltinci je turistom kazal mlin na Muri iz katerega se je 24 ur na dan črpala voda pa to je SRAMOTA. Takoj zamenjati odgovorne na ZTK od direktorice pa na niže., sami toliko morale nimajo da bi odstopili. Strošek intervencije predvsem dveh dvigal pa naj plačajo iz svojega žepa, niti slučajno ka bi to plačevala občina. Župan ukrepaj, saj eni mislijo, da so večni tako na ZTK kot okrog Otoka ljubezni se že motajo isti ljudje vsa leta. Njihove rabote so sumljive, služijo določeni posamezniki (spust po reki Muri 32 € pa še 10 jih mora biti) samo občina Beltinci ne, ona samo krije stroške. Župan ukrepaj saj zato smo te volili da narediš red.

        12 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.03.2019 ob 2:35 lepec gost

      Take me back to my boat on the river......

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.03.2019 ob 9:02 DF gost

      Sramota. Namesto, da bi popravili coln oni neprenehoma crpajo vodo iz njega. Te odgovorne ljudi je potrebno kaznovati in posteno udariti po zepu.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.03.2019 ob 9:09 GEZA gost

      Ne govorite nekaj na pamet. Ker sem sam delal na brodu pred leti, dobro vem dado je z črpalkami. Res je da ima vsaka kumpa svojo črpalko. Vendar te črpalke ne delajo 24ur na dan kot nekateri govorijo. Vklopita se le takrat, ko se voda v kumpah dvigne do določene višine in plovek vklopi črpalko. Res pa je, da če tega nimaš DNEVNO pod nadzorom, se lahko zgodi marsikaj. Ko sem slišal kaj se dogaja z mlinom, sem prvo pomislil ravno na črpalke. Pa nočem pametovati, ker se nimam za najbolj pametnega. Ampak tako je. Velika odovornost za to kar se je zgodilo je na plečih brodarjev. Žal. Problem je tudi, da se brodarji menjujejo prehitro. Vendar kolikor je meni znano sta zdaj tam dva domačina, ki sta " izkušena " brodarja. Še dobro, da se to ni zgodilo komu od " zunanjih ". Kar se pa tiče gospoda HORVAT Marjana, pa prosim da ga ne blatite, ker je en od redkih, ki mu je kaj stalo do otoka.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.03.2019 ob 9:11 GEZA gost

      Pardon, hotel sem napisati ZVER Marjan.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.03.2019 ob 9:25 GEZA gost

      DF - ne komentiraj če ne poznaš situacije. Edina rešitev je da se kumpe oblečejo z notranje strani z pločevino. In ne govorite da se punpa 24 ur na dan. KER TO NI RES.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.03.2019 ob 16:29 piki gost

      Kakšna pločevina. To ne spad zraven. Nekoč je niso imeli in nikjer ni puščalo vode. Potopne črpalke? Pa kaj so nori? No, če imajo to občinski uradniki in kakšni iz raznih javnih zavodov li agencij potem mi je vse jasno. Taki samo dobro vedo, kdaj je 5. v mesecu, ko je plača. Ostalo jim je deveta briga. Kdaj je kak občinski uradnik kaj koristnega naredil ????

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.03.2019 ob 18:42 domačin ižakovec gost

      Ja ja ZTK Beltinci , pa KS veljaki, so sami pametnjakoviči ? Saj pa nobeden nima pojma o reki in objektih na njej! Sami bahači občina pa potem pokriva stroške! Umakniti jih !!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.03.2019 ob 19:31 Ižakovčarka gost

      Zver Marjan je že kak predsednik KS bil poleg pri vseh poslih za štere narod pravi ka so sumljivi. Talala se je gotovina pri bujrašaj za nafto, delavce, prek svoje boute nan je prodaval najdrakšo pijačo. Trakovi blagajn na otoki so bilij edno leto prazni. Še pomnimo vse vsi ka smo tan delali. Slačilnice so tudi problem. Brez razpisov. Edni meštri nemrejo spati. Plačano so rujšili pa vnovi, zijdali, te pa občina vse plača. Za slačilnice morejo prijti miličari ka razčistimo zadejvo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.03.2019 ob 0:46 lepec gost

      Poklicali bi največjega strokovnjaka v regiji za črpalke Robertina Celenzia in vse bi sam rešil...........

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.