https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

FOTO: RK Pomurje klonilo v zadnjih minutah

25.3.2019  

V soboto 23. marca je v športni dvorani OŠ III bilo odigrano srečanje enaindvajsetega kroga 1.B državne rokometne lige, kjer je domača ekipa RK Pomurje pred nekaj več kot sto gledalci gostila bivšega prvoligaša in trenutno osmouvrščeno ekipo RD Herz Šmartno. Skozi celotno srečanje je dišali po novi zmagi domačinov, a je v 53. minuti prišlo do preobrata in gostje so iz Murske Sobote odšli z obema točkama.


RK Pomurje - RD Herz Šmartno 25:28 (14:11)

Rokometaši Pomurja so začeli, po njihovem, nenavadno, saj so že v 5. minuti povedli z 4:0. Gostje so svoj prvi zadetek dosegli šele v 7. minuti. V 9. minuti smo videli najvišjo prednost na tekmi in sicer 7:2 za domače. Do konca polčasa je se Justin, ki je dosegel 9 od 11 zadetkov svoje ekipe v prvem polčasu, boril z rokometaši Pomurja. Ravno Justin je z zvokom sirene dosegel končni izid prvega polčasa - 14:11.

V začetku drugega polčasa so domači nekoliko popustili, saj so v 36. minuti dovolili gostom, da so se približali na 15:14. Z dvema zadetkoma v 37. minuti so domači rokometaši ponovno povedli za 3. Do 52. minute so domači držali 2, 3 zadetke prednosti. V zadnjih 7 minutah pa je pri rokometaših Pomurja popustila zbranost in z nekaj izgubljenimi žogami (skupaj 12) so gostje v 55. minuti prvič povedli. Še nekaj napak domačih v zadnjih minutah, ko so želeli na hitro zadeti, je privedlo do končnega izida 25:28.
 
Pri domačih sta po 7 zadetkov in več kot polovico zadetkov svoje ekipe, dosegla Žižek Cvetko in Osterc. Pri gostih pa je Justin sam dosegel več kot polovico zadetkov svoje ekipe in sicer 15. Še najbolj mu je pomagal Avsec s 4. zadetki.
 
Šmartno ostaja na 8. mestu z 20. točkami. Pomurje ostaja na zadnjem, 14. mestu.
 
RK Pomurje: Žižek Cvetko 7, Osterc 7, Bombek 5, Hedl 2, Topolovec 2, Falež 1, Gregorec 1, Pintarič, Štumpf, Kozelj, Vajda Ornik, Kocan, Hameršak, Prosenjak 2 obr., Škrjanec 1 obr., Vild Marič
Trener: Alan Potočnjak
 
RD Herz Šmartno: Justin 15, Avsec 4, Škrabanja 2, Močnik 2, Ribarič 1, Bahovec 1, Rozina 1, Sadar A. 1, Jerina 1, Žižek Je., Cirar, Zobarič, Berglez, Žižek Ju., Sadar M. 3 obr., Kukovica 3 obr.
Trener: Filip Gradišek
 
 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2019 ob 13:24 ggwp gost

      Škoda za fante, ki so odlično začeli tekmo ter imeli lepo prednost... k rezultatu (vsaj prvega polčasa) je botrovaluo tudi nekaj močno dvomljivih sodniških odločitev...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.