https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Z zmago nad vodilno ekipo v borbo za naslov

28.3.2019  

Košarkarji KK Radenske Creativ Sobota so na Osnovni šoli I Murska Sobota gostili vodilno ekipo 3. državne lige, KD Nova Gorico mladi in jo ugnali z rezultatom 82:72, s čimer do dokazali, da so konkurenčni v borbi za naslov.

 

KK RADENSKA CREATIV SOBOTA - KK NOVA GORICA MLADI 

82:72

(23:20, 23:18, 19:13, 17:21)

Prva zmaga v borbi za uvrstitev v 2. državno ligo je predvsem dokaz, da so košarkarji KK Radenske Creativ Sobota konkurenčni in zasluženo v borbi za naslov. Ekipa je igro in potek tekme prevzela že takoj na začetku in svojo prednost povečevala iz minute v minuto. Na odmor so odšli z rezultatom 46:38.

Tudi na začetku drugega polčasa soboški košarkarji niso popuščali in so predvsem z agresivno obrambo in odlično rotacijo prednost pred zadnjimi desetimi minutami le še povečevali. Zadnjo četrtino so ob spodbudi nekaj sto navijačev dosegli prvo zmago v ligi za prvaka. Trener Peter Juteršnik je skozi celotno tekmo odlično vodil ekipo in minutažo na igrišču enakomerno razporedil vsem igralcem.

Strelci KK RADENSKA CREATIV SOBOTA: Irgolič M. 7, Zahaj M. 16, Matijevič Marko 9, Gomboc M. 6, Juteršnik N. 20, Spešič Igor 5, Šarkinović E. 6, 13. Tratnik V. 5, Kukel Tilen 8.

Zmaga soboških košarkarjev je predvsem dokaz, da se ekipa lahko enakopravno kosa v borbi za uvrstitev v 2. državno ligo. Že v petek pa se bo ekipa KK Radenska Creativ Sobota ob 20. uri v domači dvorani na OŠ I borila proti gostom iz Ljubljane.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.