https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Uspešni pomurski judoisti na državnem prvenstvu v Lendavi

28.3.2019  

Judo Zveza Slovenije in Judo klub Lendava sta v soboto, 23. marca, organizirala državno prvenstvo za člane/članice in mlajše kadete/mlajše kadetinje.


Na tekmovanju, ki se je odvijalo v telovadnici Dvojezične osnovne šole I Lendava, so bili uspešni tudi pomurski judoisti in judoistke.

Pri članih oziroma članicah je bilo udeleženih 91 tekmovalcev iz 22 klubov. V moški članski konkurenci je v kategoriji do 73 kg zmagal Adrian Gomboc iz Rakičana član Judo kluba Bežigrad. Prvo mesto v kategoriji do 90 kg je prvič osvojil Narsej Lackovič iz Drakovec pri Mali Nedelji član TVD Partizan Ljutomer. V ženski konkurenci je bila druga v kategoriji do 48 kg Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava.

Pri mlajših kadetih oziroma mlajših kadetinjah se je tekmovanja udeležilo 176 tekmovalcev iz 36 klubov. Med mlajšimi kadeti je državni prvak v kategoriji do 42 kg postal Jan Špilak iz Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci. Niko Kuzmič iz ljutomerskega Partizana je v svoji kategoriji dosegel odlično drugo mesto. Tretja mesta pa so si priborili: Nejc Kalamar iz JK Beltinci (-50 kg), Luka Žerdin iz JK Lendava (-55 kg) ter Rok Škrbenta iz TVD Partizan Ljutomer (-60 kg).

Med mlajšimi kadetinjami sta naslov državne prvakinje dosegli Urša Rižnar iz TVD Partizan Ljutomer (-40 kg) ter Maša Slavinec iz JK Križevci pri Ljutomeru (-52 kg). Sara Vrbančič iz ljutomerskega partizana je v kategoriji do 48 kg osvojila drugo mesto. Tretje mesto pa si je v kategoriji do 52 kg priborila Kaja Baler iz JK Beltinci.

Foto: Viktorija Mlinarič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.