https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Odkrita storilca kaznivih dejanj tatvine goriv in registrskih tablic

29.03.2019 ob 14:00  

Policisti so v letošnjem letu obravnavali več primerov storitev kaznivih dejanj tatvin goriv na različnih bencinskih servisih na območju Pomurja.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da v danih primerih gre za dva osumljena iz območja PP Murska Sobota. Pri obema je bila opravljena hišna preiskava.

Ugotovljeno je bilo, da sta osumljena izvrševala tatvino goriv s tremi avtomobili in različnimi ukradenimi registrskimi tablicami. Trenutno je na območju Pomurja uspešno preiskanih 14 kaznivih dejanj: 8 tatvin goriv in 3 tatvine registrskih tablic na območju PP Murska Sobota, 1 tatvina goriva na območju PP Gornja Radgona in 2 tatvini goriva  na območju PP Lendava.

Policisti pa še čakajo povratne informacije iz drugih enot v Republiki Sloveniji, če bi se vozila ali registrske številke pojavile še kje drugje.

Zoper 39-in 58-letna osumljena bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Tatvine po I. in II. odstavku 204. člena KZ-1, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.