https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarji Panvite doma ekspresno odpravili Topoljščico

1.4.2019  

V soboto zvečer je v športni dvorani OŠ I. bila odigrana tekma Zelene skupine 1. DOL za moške, na kateri se je domača ekipa Panvite pomerila z gosti iz Topolšice. Skozi celotno srečanje so prevladovali domačini, ki so po uri in pol igre slavili s 3 : 0.

Panvita Pomgrad – Šoštanj Topolšica   3:0
(25:17, 31:29 in 25:21)

 

Derbi sosedov z vrha lestvica v ligi za obstanek med prvoligaši so po slabi uri in pol igre v Murski Soboti dobili odbojkarji Panvite Pomgrada za pomembne tri točke in novo zmago v boju za obstanek med elito.

Sobočani so tekmo začeli odločno in na začetku uvodnega niza je bil izid poravnan do 6.točke, zatem pa je Panvita Pomgrad prestavila v višjo prestavo in po vodstvu z 12:8 prepričljivo dobila uvodni niz na 17.točki.

V nadaljevanju so Sobočani nadaljevali z brezkompromisno in agresivno igro ter takoj povedli s 3:0, Šoštanjčani pa so jih hitro ujeli in izid izenačili na 6.točki. In kot se je izkazalo na koncu je bil to tudi najbolj razburljiv in očitno odločilen niz na tekmi. Potem, ko je pri varovancih trenerja Dejana Fujsa zanihal sprejem servisa, so Šoštanjčani povedli s 16:14, a so se nato Sobočani vseeno zbrali in izid izenačili na 19.točki. A so si zatem prvo zaključno žogo v drugem nizu po napaki domačega korektorja, Aljoše Bogožalca, pri izidu 24:23 vseeno priigrali gostje, a je niso izkoristili. Podobno kot še naslednje tri v tem nizu. So pa zato odbojkarji Panvite Pomgrada zatem poskrbeli za preobrat in izkoristili  ponujeno priložnost ter vnovčili svojo tretjo zaključno žogo po bloku Tadeju Boženku za vodstvo v nizih z 2:0.

Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost. Pa čeprav so Šoštanjčani na trenutke še vseeno pokazali zobe. Panvita Pomgrad je namreč po zaslugi neubranljivih začetnih udarcev Zlatka Pulka odlično začela in povedla s 6:1 ter nato na krilih učinkovitega napada dodala še nekaj točk za vodstvo z 10:2. A je bilo nato po izidu 16:10 znova preveč lastnih napak in Šoštanjčani so se približali na vsega dve točki razlike že pri 17:15. Zaradi ugovarjanja pri glavnem sodniku je nato rdeči karton prejel še najučinkovitejši v domači vrsti, Zlatko Pulko, kar pa je nato samo še dodatno podžgalo Sobočane, da so rutinirano opravili s tekmecem in prepričljivo dobili tudi tretji niz za pomembne tri točke in zmago z maksimalnih 3:0 v nizih. Zadnjo točko na tekmi je z uspešno zaključenim napadom prispeval najučinkovitejši igralec tekme, Zlatko Pulko.

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

  • Zlatko PULKO, najučinkovitejši igralec Panvite Pomgrada:

»Mislim, da smo se pri nas vsi začeli počasi zavedati, da nam teče voda v grlo in tokrat smo dokazali, da v težkih trenutkih znamo stopiti skupaj in pokazati pravo igro. Danes je dobro stekla igra tudi v napadu in po moje smo si več kot zasluženo priborili to zmago. Šoštanj je sicer pritiskal s servisom, a je zato tudi več grešil, kar pa smo mi tokrat s pridom izkoristili.«

  • Rade DAČOVIČ, trener Šoštanj Topolšice:

»Čestitam domačinom za zmago. Mi danes nismo bili pravi predvsem v napadu in na sprejemu. Probali smo se zbrati in se vrniti v igro, kar nam je delno vmes tudi uspelo, a  za preobrat v končnicah nizov nas je zmanjkalo, da bi obrnili tekmo v našo korist. Naš cilj po lažjem razporedu in dveh tekmah doma zdaj do konca prvenstva seveda ostaja obstanek v prvoligaški druščini in rezultatsko čim boljši izplen.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.