https://www.lust.si/
https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Beltinci sedaj tudi z romskim svetnikom

09.04.2019 ob 6:00  

Beltinski svetniki so se zbrali na 4. redni reji OS Občine Beltinci, ki je trajala slabe štiri ure.


Svetniki so se ob začetku seje seznanili z izidom volitev za predstavnika romske skupnosti v OS Beltinci, ki so potekale 3. marca letos. Svetnikom se je tako pridružil Dušan Horvat, ki bo v mandatu 2018 – 2022 v Občinskem svetu zagovarjal interese romske skupnosti v Občini Beltinci.

Kot vsako leto so tudi letos svetniki sprejeli Načrt ravnanja s stvarnim s premoženjem Občine Beltinci. Novost v načrtu za leto 2019 pa je podelitev določenega pooblastila Občinskega sveta županu za sklepanje pravnih poslov, ki niso uvrščeni v sam načrt, ker jih ob pripravi načrta ni mogoče predvideti.

Seznanili so se tudi z letnim poročilom Osnovne šole Beltinci za leto 2018 s strani ravnateljice Matejke Horvat, letnim poročilom Osnovne šole Bakovci – Podružnična osnovna šola Dokležovje s strani ravnateljice Jožice Lukač ter letnim poročilom Vrtca Beltinci, ki ga je predstavila ravnateljica Martina Vidonja.

Občina Beltinci je ena od soustanoviteljic javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota, zato mora vsako leto podati soglasje k Programu dela in finančnemu načrtu za leto 2019 javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota. Predstavil ga je vršilec dolžnosti direktorja Ivan Zajc, svetniki pa so ga soglasno potrdili.

Sprejeli so tudi sklep o določitvi dodatnih pogojev in prednostnih kategorij za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem na območju Občine Beltinci. Tisti, ki bodo želeli pridobiti neprofitno stanovanje bodo v prihodnje morali imeti zagotovljen reden mesečni prihodek, torej morajo biti zaposleni, prejemniki pokojnine ali pa prejemniki trajne socialne pomoči. V primerih hudih stisk oziroma ob izrednih primerih pa pravilnik omogoča, da se stanovanje lahko podeli tudi brez javnega razpisa.

V drugi obravnavi so svetniki soglasno potrdili Odloka o proračunu Občine Beltinci za leti 2019 ter 2020. Več o proračunih si lahko preberete TUKAJ. Obravnavali in potrdili pa so še ceno odvajanja in čiščenja odpadnih vod, prispevek o spremembah le teh najdete TUKAJ.

Celotno sejo si lahko tudi ogledate v spodnjem videu.

Več fotografij v spodnji galeriji …

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   09.04.2019 ob 8:10 BÖLTINČAR gost

   Temu bi se po domače reklo. "ISTO SRANJE SAMO DRUGO PAKOVANJE" mislim seveda na občinski svet, občino, Komuno itd. občine Beltinci. Občani Beltinec si seveda zaslužimo kaj boljšega. Komaj so začeli delati in že so vdarili po občanih z povišanjem cen odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode in to kar za neverjetnih 33 % Povišali so cene, ki so že do sedaj bile med najvišjimi če ne najvišje glede na okolico. Ali je bil to namen gradnje čistilne naprave, da se vdari po občanih ? Direktor Komune ( ki nima pozitivne preteklosti) enostavno naredi izračun stroškov in te enostavno razdeli na občane, na misel pa mu ne pade, da bi poiskal možne rezerve znotraj Komune - čistilne naprave ki jih je ogromno predolg bi bil če bi jih našteval, če pa tega ni sposoben pa naj mesto prepusti drugemu. Občinski svet pa je tako ali tako samo glasovalni stroj, da bi kateri kaj vprašal niti slučajno, volili smo vas zato in kar vam je tudi dolžnost da zastopate občane ne pa da dvigate roke ne vedoč zakaj in kasirate visoke nezaslužene sejnine. Kakšnega zbora občanov ali krajanov pa tako že ni bilo 20 let. Torej isto sranje samo drugo pakovanje.

   11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    10.04.2019 ob 13:02 Belatinčar gost

    Nej samo Komunala, tudi šola pa vrtec je tak ka se tan z lopatof mečejo pejnezi, stroški se pa itak preložijo na nas plačnike. Ge so notranje rezerve? Ka se trbej šolskoj ravnateljici voziti s službenim avtojon, ka trbej meti šoli naročenih 5 novin v času interneta(vej pa tou z podrav. niti nemreta prešteti v 8 voraj), šolskoga igrišča in tekaške steze pa nema što vzdržavati. Dokležovsko šolo pa bi tak mogli priključiti beltinskoj, vej pa vozijo avtobusi. Vrtecovoj ravnatelci pa tudi nej trbej biti na vsakšon pesjon senji pa na vsakšon seminari in ekskurziji po Sloveniji in Evropi. Vse so tou stroški, ki so zajeti v cene teh zavodov in posledično preneseni na nas. Svetniki za te stvarij nej trbej računalnikov, samo malo kmečke pameti in nej vsakšo stvar in povišanje cen takoj potrditi.Romski svetnik de pa zdaj prvo poskrbo ka do ciganjšček in okolico spucali nesnage.

    5 0 Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   09.04.2019 ob 8:15 puurdi gost

   Lepo da imamo tudi romskega svetnika ,saj edino tej populaciji ne grozi izumrtje , kot ostalim slovencem ,ki jim rodnost močno pada !

   12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   09.04.2019 ob 9:49 Mixer gost

   Pa so preverili pismenost cigana,za božjo voljo romski svetnik kam smo prišli...in taka oseba lahko ključno vpliva s svojim glasom pri projektih

   15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.04.2019 ob 10:52 Vodja gost

    Tebi bi pa prisolila eno klofuto gospod Mixer si 100% cigan pa si fauš da ne moreš ti sedeti tam kjer ti ni potrebno kdo pa se spustil na tvojo raven prizadet narkoman vsak se naj zase briga ne pa da komentirate druga življenja narkoman zabiti

    2 12 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.04.2019 ob 12:29 regica gost

    Tij Vodja indijancof lipou ka so ga našin tan v Lublani dali takše pravice ,samo bi tej ka so tou tan zvolili najprle mogli dva mejseca se na ekskurzijo iti pa z njimi tu v sožitji živeti...

    9 2 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    10.04.2019 ob 11:00 Katastrofa gost

    Vodja, a ločil se pa niste naučili v šoli (ali pa si jo predčasno zaključila)?

    2 0 Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   09.04.2019 ob 12:30 Mixer gost

   Vodja,nisem cigan in ne narkoman,si me pa nasmejala z klofuto katero sprejmem...gre se za integriteto in osebne reference za katero pa ne,da dvomim ampak sem prepričan,da je ta ROMSKI svetnik NIMA...Bo pa odločal s svojim glasom o projektih v občini o katerih se mu NE SANJA NITI 5 POSTO! Upam,da sem ti vsaj malo približal zadevo,ker razumela itak ne boš...ha ha ha

   11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   09.04.2019 ob 12:48 Mixer gost

   Tako je regica,pravice oz. zaščito pa imajo kot,da so najbolj redka vrsta populacije na zemlji.Moj oče je delal 42 let prejme pa 550 eurov penzije,pripadnik CIGANOV pa z dvema ali tremi problematičnimi otroki pa ĐÜRĐA ni pa v blagajno prispeval enega samega centa.VODJA še kaj te zanima od narkomana

   17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.04.2019 ob 14:06 Loli gost

    Mixer koda vaši bejle ne dobijvajo socialno pomoč samo mij cigane mijslen koje bw maš.Nišče ga ne sili ka more delate sai za svojo družino dela in fajn tou samo kak mij tak vij dobijvate socialno in tu bw debatejrat

    3 5 Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   09.04.2019 ob 13:02 ecek gost

   Gospod Igor mislim ka nemreš ti soditi kdo zlorabla dobroto občine ,ker ste vi sami najbile skoristili dobroto bivšega režima

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   09.04.2019 ob 13:58 krofaš gost

   Prav vam je .En Virag vas je okrog prineso za to pa kar ste izvolili sedaj imate in imejte .Ampak romski svetnik to pa mi ni jasno kako in kaj .

   9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   09.04.2019 ob 15:34 Mixer gost

   Loli se strinjam,da tudi BEJLI dobivajo socialo tudi iz naših vrst so lenuhi,vendar niti približno kak VI.Pri VAS konča osnovno šolo mogoče vsaki 15 cigo pa še to skozi prste.Glede na procent populacije in koriščenja državne blagajne ste pa svetovni prvaki in to z velikim naskokom.No še kaj..ja što de vas zaposlo,či ste pa nej polpismeni ampak NEPISMENI...žal taka je resnica za množiti se pa ste PRIMARIJI nej samo doktore

   8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   09.04.2019 ob 19:23 dixi gost

   Vej so pa svetniki lekaj tudi nepismeni !? V prejšnjem mandati so vsi svetniki imeli pred seboj nekši takozvani monitor ,tej pa niti papirjev nemajo , kaj šele računalnik! mislim da so predcej v kmici !!!

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.04.2019 ob 20:42 FALOT gost

    V prejšnjem mandati (na začetki) so vsi dobili nove prenosne računalnike najmodernejše, te pa je polovica svetnikov nej znala z njimi delati, pred seboj so je meli na mizi telko ka je bole moderno zgledalo. Samo zanimivo pa je kama so zdaj tisti računalniki izginili, naenkrat jih nega več. Marsikaj se dogaja v toj zabluzenoj občini, ne more biti drugače če eni te isti ljudje krožijo kot zaščiteni medvedi.

    6 1 Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   09.04.2019 ob 20:33 BOLJŠEVIK gost

   Nej mi jasno zakoj cigani na vseh področjih imajo samo privilegije dolžnosti pa nej. Tudi en predstavnik ciganov v občinskom sveti je privilegija skregana z vsako realnostjo. Na nas občane je približno na 200 en svetnik pri ciganaj pa na 30 en svetnik. Kelko pa je točno ciganov pa niti Bog ne ve. Cigane je popolnoma treba izenačiti z vsemi državljani Slovenije tako po pravicah kot po dolžnosti, dokler ne bo tak ne bo reda. Sicer pa je v Sloveniji najbokše biti cigan ali begunec, jebeš takšo državo.

   5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   09.04.2019 ob 21:02 gost

   Ta dikle zna sploh pijsati ? Računalnik in čitanje mu gre ? Ali pa je tam pač samo ,da mora biti po zakonu ? Saj v Ljubljani nam tudi vladajo sami žandiji

   4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   09.04.2019 ob 21:21 čondraš gost

   Zakaj v vsakem občinskem svetu, mestnem svetu, ni predstavnika Slovencev ? Vsi Slovenci, ki so v omenjenih svetih, so tam kot slovenski državljani in ne kot zastopniki Slovencev .

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   09.04.2019 ob 22:05 diskriminacija gost

   zakoj more biti romski svetnik dosta lepše bi bilou či bi bijla ga romska svetnijca

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   10.04.2019 ob 9:11 gost

   Of de zaj zriktal ka de se ograja DVA METRA DVAJSTI ŠEST podrla.

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   11.04.2019 ob 8:20 gost

   Nove volitve, na novo so vas nategnoli, vsi od A - 9

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.