https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Kous odhaja v Domžale, v Muro 05 prihajajo Cipot, Maruško in Pavel

13.6.2011  

Mladi slovenski reprezentant Žiga Kous bo črno-beli dres Mure 05 zamenjal za rumeno-modrega Domžal. 19-letnik se je za takšno potezo odločil zaradi študija v Ljubljani, že danes pa se bo pridružil novemu klubu na prvem treningu. Mura 05 s pripravami pričenja jutri, Nafta pa v sredo.

Žiga Kous, eden od tako imenovanih biserjev v vrstah Mure 05, je zapustil murskosoboški klub. "Za Domžale sem se odločil zaradi študija, ki ga imam blizu. Vem, da bo treninge in študij zelo težko usklajevati, ampak bom nekako poskušal. S klubom se je dalo vse zmeniti gleda študija, tako da ni bilo težav," pravi 19-letni Kous, ki je podpisal triletno pogodbo za vice prvaka Slovenije.

Ob Apatiču še drugi Prekmurec ob Kamniški Bistrici

Kous se bo pripravam Domžal pridružil že danes, ne glede na odločitev Nogometne zveze Slovenije pa ima zdaj zagotovljeno igranje v prvi ligi. Namreč Muri 05 še niso uradno potrdili, če bo sprejeta v prvoligaško druščino. Pa bo mu žal odhoda iz Mure? "Seveda mi bo žal, že zaradi prijateljev, soigralcev in seveda najboljših navijačev Black Gringosov. Ampak tako sem se odločil in upam, da mi bo uspelo," pravi Kous, ki se je na ta način pridružil Beltinčanu Tadeju Apatiču.

Mura 05 začne jutri, Nafta pa v sredo

Čeprav še ni znano, kje bo igrala v prihodnji sezoni Mura 05, bo že jutri pričela s pripravami pod taktirko novega trenerja Roberta Pevnika. Bolj kot ne je že jasno, da bodo klub okrepili Fabijan Cipot, Matic Maruško in Simon Pavel, išče pa se še napadalca. Razen Kousa in posojenih igralcev, ki so se vrnili v svoje klube, za zdaj ni drugih odhodov. Ostala naj bi tudi Mitja Lotrič in Erik Janža.

Veliko bolj negotova situacija je v Lendavi, kjer bodo s pripravami pričeli v sredo. Še vedno ni znano, če bo trener še ostal Stanko Preradovič ali ne, vprašanje pa je tudi, kdo od igralcev bo še ostal pri Nafti. Tako v modro-beli zagotovo ne bo Vedrana Vinka, ki se ga je v preteklosti omenjalo v povezavi z Olimpijo, imel pa naj bi tudi ponudbo s Cipra, odšel bo tudi Arpad Vaš, Agim Ibrami pa je že okrepil Maribor. Sodelovanje sta prekinila že tudi Luka Prašnikar in Nemanja Jozić, k Muri pa bosta odšla že prej omenjena Maruško in Pavel.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Milanista
      13.06.2011 ob 17:02 Milanista

      eh škoda za kousa, ka ide. Ali študij pa to je resno boljše, ka je te tan. Mura de itak mejla bokše moštvo kak nafta;=).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.