https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

FOTO: Beltinčani ponovno na vrhu PKL

Ljutomer, 2.4.2019  

Preteklo soboto je v Ljutomeru potekal Finalni turnir Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige. Beltinčani so bili v finalni tekmi prepričljivo boljši od Ljutomerčanov in osvojili nov naslov prvakov PKL.

Celodnevni košarkarski dogodek v organizaciji PKL in KK Ljutomer je združil vse generacije pomurskih košarkarjev. Najprej so bili na sporedu polfinalni obračuni. KK Beltinci so zanesljivo premagali KK Ljutomer z 78:64.

Drugi polfinalni obračun pa je bil dosti bolj napet, saj se je tekma trajala kar dve uri. Na koncu so se prve uvrstitve v finale veselili igralci KD Ljutomer, ki so s 83:77 premagali ŠD Murska Soboto.

Sledili sta revialni tekmi selekcije u11 KK Ljutomer, ter tekma veteranov KK Ljutomer in Gornja Radgona. Pred zadnjimi obračuni je sledila še tekma za 5. mesto med ŠD Tropicano Bistrica in KK Lindau Lendava, ki so jo s 70:49 dobili slednji.

Tekma za 3. mesto je bila odigrana med ekipama KK Ljutomer in ŠD Murska Sobota. Večina igralcev Sobote je po polfinalnem porazu zapustila turnir, zato so bili prekmurci primorani vpoklicali nekaj mladinskih igralcev, ki sicer niso imeli pravice nastopa, zato je kljub njihovi zmagi končno tretje mesto pripadlo Ljutomerčanom.

 Finale na žalost številnih gledalcev ni bil tako napet, kot polfinalne tekme. Beltinčani so izkušeno nadzorovali potek tekme in se na koncu veselili novega naslov prvakov PKL. Zmagali so z rezultatom 68:55.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.