https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Jutri maraton nadzora hitrosti

02.04.2019 ob 12:25  

Do 14. aprila 2019 poteka nacionalna preventivna akcija. V tem času policisti poostreno preverjajo, ali vozite prehitro. Namen tovrstnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah, saj je hitrost še vedno med poglavitnimi dejavniki najhujših nesreč. Dolgoročnejši cilj preventivnih akcij je, da vozniki tak način vožnje obdržijo tudi potem, ko poostreni nadzori več ne potekajo.


V sredo maraton nadzora hitrosti

V sredo, 3. aprila 2019, pa se bodo policisti pridružili vseevropski akciji in izvedli še maraton nadzora hitrosti. Maraton nadzora hitrosti bo potekal na 611 lokacijah po vsej Sloveniji.

Lokacije meritev

Na relaciji Gornja Radgona - Radenci - Vučja vas bo poostren nadzor med 12:30 in 18:00.

Na relaciji Podgrad - Trate bo poostren nadzor med 06:30-12:00.

Na relaciji Murska Sobota - Lipovci (v Rakičanu) bo poostren nadzor med 16:00 -18:00.

Relacija Petanjci - Murska Sobota med 06:30-12:00.

Relacija Murska Sobota - Gederovci (Rankovci) med 12:30-16:00.

Počivališče Dolinsko - sever (Lendava smer Murska Sobota) med 06:30-12:00.

Počivališče Dolinsko - jug (Murska Sobota - Lendava) med 12:30-18:00.

Ostale lokacije po Sloveniji najdete TUKAJ.

Neprilagojena hitrost najpogostejši vzrok najhujših nesreč

"Neprilagojena hitrost predstavlja poglavitni vzrok za nastanek prometnih nesreč, saj se je v zadnjih petih letih približno 18 odstotkov prometnih nesreč zgodilo prav zaradi neprilagojene hitrosti. Pri smrtnih prometnih nesrečah je ta delež še veliko večji – v zadnjih petih letih se giba okrog 37 odstotkov. Lani je bil sicer delež nekoliko večji, in sicer 40 odstotkov, vendar je zaradi splošnega izboljšanja prometne varnosti (v obdobju petih let) zaradi hitrosti umrlo doslej najmanj ljudi, tj. 37.

Z vidika povzročiteljev smrtnih prometnih nesreč, do katerih je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, izstopajo starostne skupine od 18 do 24 let in od 25 do 34 let, saj so več kot polovico prometnih nesreč povzročili udeleženci iz teh dveh starostnih skupin. Največ smrtnih nesreč se zgodi na cestah izven naselja, kar 34 %. Glede na urne intervale izstopajo obdobja med 11. in 12. uro in med 21. in 22. uro, v povprečju pa predvsem popoldanski in zgodnje večerni čas. Največ tovrstnih prometnih nesreč se zgodi med vikendom," so zapisaili pri Policiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2019 ob 12:51 pištek gost

      Zapisano:" Namen tovrstnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah, ...". Bla, bla, bla! Namen teh akcij je polnjenje proračuna. Letošnji proračun je bistveno večji, ker je vlada pač pristala na izsiljevanje vseh sort sindikatov v JS. To ste hoteli, to imate. Če se izsiljuje za denar ga je pač treba nekje vzeti. Tudi s pobiranjem na cesti. Zelo preprosto, ker se bo vedno našel določen odstotek ljudi, ki bi v prekršku. Večkrat tudi nenamerno!!!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2019 ob 14:46 DF gost

        Kako, da jaz in se veliko drugih soferjev ze deset let in vec nismo placali niti evra za krsitev predpisov?????????? Budalo desno, vozi s pametjo, po predpisih in brez alkohola, pa ne bos placal nobene kazni!!!!!!!!!!

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2019 ob 14:48 DF gost

      Zakaj se ze vnaprej ve kje bodo potekale meritve, da se najvecji krsitelji potuhnejo?????? KDOR KRSI PREDPISE NAJ PLACA.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.