https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bavčar in Golubić v zapor

02.04.2019 ob 13:10  

Zaradi zlorabe položaja je nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja, Okrožno sodišče v Kopru, obsodilo na dve leti in pol zapora. Izrekli so mu enotno kazen sedmih let in petih mesecev zapora. Nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Miroslava Golubića pa so obsodili na eno leto in osem mesecev zapora.

Bavčarja so spoznali za krivega očitanih kaznivih dejanj in domnevnega oškodovanja Istrabenza pri obveznem nakupu delnic Intereurope.

Tožilstvo je za Bavčarja zahtevalo dve leti in pol zapora. Nekaj manj zaporne kazni so dosodili Golubiću, za katerega je tožilstvo predlagalo dve leti zapora.

Maksimi Holding bo sodišče odvzelo protipravno pridobljeno premoženjsko korist. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Istrabenz je leta 2007 vstopil v terminski posel, ki ga je imela z Banko Celje sklenjenega Maksima Holding ter se je nanašal na obvezen nakup delnic Intereurope po točno določeni ceni in v točno določenem obdobju, tako da je ob zapadlosti terminskega posla vso škodo, ki bi jo sicer iz tega posla utrpela Maksima Holding, nase prevzel Istrabenz. Istrabenz naj bi delnice preplačal za 3,7 milijona evrov, za kolikor naj bi bilo podjetje po prepričanju tožilstva tudi oškodovano, navaja STA.

Naslovna fotografija: Aleš Beno (finance.si)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2019 ob 13:46 pancho vila gost

      Za milijone dve leti. Premalo, še enkrat premalo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2019 ob 14:29 DF gost

        Jansa? Prodaja Mercatorja pod mizo in se ................................................................................. skoraj ni konca.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2019 ob 23:13 odbor gost

      Ma, kakšen zapor? Saj vam lepo piše, da sodba še ni pravnomočna, Sedaj bo pritožba na višje sodišče, potem še na vrhovno in še kakšna druga pravna sredstva se bodo uporabila. Mi bomo že dolgo na vse to pozabiili, ko se bo to končalo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.04.2019 ob 7:44 Brankoo gost

      Kradi na veliko in takoj vse prepiši na svojce, na malo se ne izplača.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.04.2019 ob 8:47 gost

      Družbeno koristna dela za take gospode je zelo primerno!! Sezona košnje trave se je začela in tudi taki gospodje bi lahko kaj naredili!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.