https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Poraz Slovencev po enajstmetrovkah

5.4.2019  

V četrtek, 4. aprila, je Slovenska izbrana vrsta do 16 let na prvi tekmi Uefa razvojnega turnirja izgubila z Italijo po enajstmetrovkah s 5:6. Redni del srečanja se je končal z rezultatom 1:1 (1:0). Zadnjih 25min. srečanja je v dresu slovenske reprezentančne selekcije U16 odigral tudi Jan Bruno Kralj, napadalec kadetske ekipe NŠ Mura.

SLOVENIJA – ITALIJA 5:6 (1:1)
(Medved 21.; Logrieco 42.)

Slovenija: Turk, Vodeb, Podgornik, Ljutić, Jevšenak, Medved (od 71. Begić), Sadiković (od 61. Kralj), Perc (od 61. Ajhmajer), Ratnik, Gomizelj, Djelovci (od 61. Baruca).

Italija: Luci, Turricchia, Berto, Bonfanti, Scalvini, Tomella, Fabbian, Bonetti, Logrieco, Danesi, Riosa. Igrali so še: Schrione, Cavallini, Antonioni, Oliveri, Salducco, Penazzi in Umile.

Slovenska reprezentanca do 16 let je v Radencih odigrala prvo tekmo na Uefa razvojnem turnirju. Varovanci Antonja Žlogarja so se uvodoma pomerili z Italijo in pustili zelo dober vtis.

Slovenija je odlično odprla prvi polčas in prišla do vodstva v 21. minuti, ko je lepo prodrl Sadiković in odložil žogo do Medveda, ki je premagal nemočnega Lucija. Italijani so rezultat poravnali takoj po začetku drugega polčasa, ko je slovenski obrambi po levi strani pobegnil Logrieco in poslal žogo v mrežo v daljši kot slovenskih vrat.

Rezultat se do izteka rednega dela ni več spremenil, čeprav so Slovenci zatresli tudi prečnik. Po seriji enajstmetrovk so bili srečnejši Italijani, ki so na koncu slavili s 6:5.

Slovenija bo naslednjo tekmo na Uefa razvojnem turnirju odigrala v soboto ob 16.00, ko se bo v Bakovcih pomerila s Perujem.

Anton Žlogar, selektor Slovenije: “Rezultatsko gledano mislim da smo lahko zadovoljni. Odigrali smo zelo dober prvi polčas, če bi bili bolj zbrani v ofenzivi, bi si verjetno priigrali tudi več priložnosti za zadetek. Imeli smo sicer nekaj težav v fazi branjenja, ki pa smo jih z disciplinirano igro v zadnji liniji uspešno razreševali. V 2. polčasu smo po individualni napaki prejeli zadetek, ki je Italijani vrnil v igro. Mi smo kljub temu vztrajali pri načrtu in v zaključku celo zadeli prečko, vendar nismo uspeli zmagati, čeprav bi si verjetno po prikazanem to tudi zaslužili. Fantom bi čestital za željo in borbenost, nas pa sedaj čaka tekma s Perujem, kjer bomo skušali popraviti določene zadeve in ponuditi priložnost za igro tudi fantom, ki danes niso igrali.”

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.