https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Iztok Utroša postal klubski državni prvak Švice

9.4.2019  

Iztok Utroša je zadnji dve leti glavni trener in igralec v enem od vodilnih badmintonskih klubov v Švici "Badminton klub Uzwil", ki s člansko ekipo nastopa v 1. švicarski badmintonski ligi. Pred tem, je v klubu nastopal le kot igralec v ligi.

Ta vikend je Iztok kot igralec in trener s klubom BC Uzwil postal klubski državni prvak Švice v badmintonu. Po rednem delu 1. državne švicarske badmintonske lige je BC Uzwil zasedel tretje mesto in se s tem uvrstil v play off v katerem so nastopile štiri prvouvrščene ekipe rednega dela prvenstva. Tam je v polfinalu v dveh tekmah z rezultatom 9 : 7 izločil ekipo Union Tafers-Fribourg.

Odigrani sta bili obe finalni tekmi za naslov državnega prvaka Švice, kjer sta se pomerili zmagovalni ekipi polfinala: BC Uzwil in Team Argovia. V soboto je na domačem igrišču BC Uzwil z rezultatom 5 : 3 premagal ekipo Team Argovia, ki je bila zmagovalka lige v rednem delu tekmovanja. Iztok Utroša je v tekmi posamezno z rezultatom 2 : 0 (21:8, 21:16) premagal Joela Königa in s tem prispeval odločilno točko k zmagi svoje ekipe.

Foto: Milan Utroša

V nedeljski povratni finalni tekmi v gosteh je ta bila prekinjena pri rezultatu 3 : 3, saj je s tem bila dosežena že skupna zmaga, ki je v preostalih tekmah nasprotna ekipa več ne bi mogla obrniti v svojo korist. Tako je skupni rezultat finalne tekme za naslov državnega prvaka med BC Uzwil - Team Argovia 8 : 6. Tudi v povratni tekmi je Iztok premagal istega nasprotnika z rezultatom 2 : 0 (21:11, 21:11).
Iztok Utroša je z ekipo BC Uzwil že dvakrat osvojil naslov državnega prvaka Švice kot igralec (leta 2014 in 2015), tokrat pa prvič v dvojni vlogi, kot igralec in trener zmagovalne ekipe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.04.2019 ob 6:57 lepec gost

      In kaj zdaj??? Kaj ima to veze s konjskimi dirkami???

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.04.2019 ob 14:55 Še kako ima veze gost

        Lepo je brati, ko lokalni športnik (ali v kakšni drugi dejavnosti) dosega dobre rezultate tudi v tujini. Če bi bil ustrezne podpore deležen doma, bi zagotovo tukaj tudi ostal. Za koga težko razumljivo, zame vredno čestitk.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.04.2019 ob 15:07 RESNICA gost

      ŠKIV KOLIKO LJUDI NA SVETU SE S TEM BAVI? NEKAJ STO?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.