https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Športno tekmovalni duh na že 17. Blaguškem teku

Sveti Jurij ob Ščavnici, 10.4.2019  

V soboto, 6. aprila 2019, je potekala množična športno-rekreativna prireditev v okviru praznovanja Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, 17. Blaguški tek.

Blaguški tek velja za največjo in najmnožičnejšo športno rekreativno prireditev v občini. Letos že sedemnajsto leto zapored je v prečudovito okolje Blaguškega jezera privabila številne rekreativne tekače iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške. 

Športnemu društvu Videm je zopet uspelo odlično organizirati športno prireditev. Na pomoč so jim priskočili še PGD sveti Jurij ob Ščavnici, PGD Sovjak, ŽRK Millennium in KŠD Kočki Vrh-Kraljevci. Čudovito vreme na prireditev ni privabilo le tekačev, ampak tudi številne navijače, ki so lahko uživali ob pogledu na jezeru, navijali za udeležence teka ter se družili ob hrani in pijači.

 

17. Blaguški tek so otvorili najmlajši z Baby tekom na 300 m. Med deklicami je prva na cilj pritekla Iva Seneković, med fanti pa Jaka Rajh. Zatem so sledili otroški teki na 300 m, 700 m, 1400 m, in 2000 m. Na 300 m sta slavila Ariel Šadl in Primož Zamuda. Vita Fras in Bor Štravs sta zasedla prvi mesti med deklicami in dečki na 700 m. Otroški tek na 1400 m je prvo mesto med deklicami pripadalo Zarji Vereš, med dečki pa Juretu Veberiču. 

Zatem je sledil glavni tek. Tek za ženske je potekal na 6-kilometrski trasi, tek za moške pa na progi, dolgi 9 km. Prve tri ženske absolutne zmagovalke so bile Tina Lešnik, Marjeta Gomilšak in Marija Rojič. Medtem, ko so prve tri medalje v najstarejši kategoriji ženske do 69 let pripadale Anemary Puhan, Erni Pudgar in Maci Juvan. Trije absolutni moški zmagovalci so bili Simon Malek Kuzmič, Iztok Fister in Tine Kukolj. V moški najstarejši kategoriji do 79 let je zlato medaljo prejel Karl Vrbnjak, sledila sta mu Roman Gracelj in Ante Bilobrk.

 

Športna prireditev se je zaključila z Občinskim tekom. Na 3 km dolgi progi za pokal Občine Sveti Jurij ob Ščavnici je med ženskami prvo mesto pripadlo Evi Brunčič, drugo in tretje mesto pa sta zasedli Lea Vohar in Laura Pajtler. Pri moških je zlato medaljo prejel Matevž Žunič, srebrno Evgen Šoštaršič in bronasto medaljo Boštjan Zorko.

Rezultate med posameznimi kategorijami si lahko ogledate tukaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.