https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na prvi Zaposlitveni tržnici se je predstavilo 23 delodajalcev

11.04.2019 ob 14:00  

Danes je na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota potekala Zaposlitvena tržnica. Na tržnici, ki je tokrat potekala prvič se je predstavilo 23 delodajalcev.


V telovadnici Srednje poklicne in tehniške šole je danes potekala "Zaposlitvena tržnica" za njihove dijake. Dogodek so organizirali skupaj s Pomursko obrtno zbornico in Območno obrtno-podjetniško zbornico Murska Sobota ter podjetji.

Podjetja vse več potrebujejo kadra, ki ga pa žal primankuje. Da je temu res tako, priča tudi dejstvo, da se je danes dijakom SPTŠ predstavilo kar 23 podjetij. Predstavili so jim svoje delo in potrebe ter možnosti sodelovanja. Dijaki so z zanimanjem prisluhnili predstavitvam predstavnikov podjetij ter povprašali, če jih je kaj zanimalo.

Da je zanimanje po deficitarnih poklicih res veliko s strani delodajalcev pa potrjuje tudi ravnatelj Srednje poklicne in tehniške šole, Ludvik Sukič prof. in dodal, da bodo v prihodnje k svojim dosedanjim programom dodali tudi programa orodjar in mehatronik, ravno zaradi potreb delodajalcev. Se pa tudi sama šola trudi privabiti k vpisu čimveč dijakov.

Na Zaposlitveni tržnici so sodelovala naslednja podjetja: Carthago proizvodnja avtodomov d.o.o., Medicop d.o.o., Codex, Roto, Megras d.o.o., Cleangrad d.o.o., Skupina Panvita, REFLEX Gornja Radgona d.o.o., Wolford d.o.o., Nafta Strojna d.o.o., GEA VIPOLL d.o.o., Virs d.o.o., Xal svetila, proizvodnja d.o.o., Blisk montaža, ELRAD International d.o.o., Pomgrad d. d., Arcont d.d., Center idej-RCMS, Niros-kovinarstvo, Aluvar d.o.o., Tratnjek d.o.o, Mizarstvo Matej Šavel s.p., Elektroinženiring Tramar d.o.o. in Elektroinštalacije Jožef Zrim s.p.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.04.2019 ob 17:26 gost gost

      GEA VIPOLL nemre več najti tuje delovne sile? Tam so domači delavci v manjšini.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.04.2019 ob 17:54 Naci gost

      Najboljše podjetje megras d.o.o. . Podpiramo njihovo delovanje. Vemo da zaposljujejo domace naše pomurske delavce in upam da bo tudi v prihodnje tako. Najboljša delovna sila je nasa domaca in podjetje žanje same uspehe tako z njihovo primarno dejavnostjo kot tudi z pranjem avtomobilov.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.04.2019 ob 21:21 Mk gost

      Žal vam bodo (upam) odšli v Avstrijo, enostavno ne morejo slo podjetja izrnačiti plače.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.04.2019 ob 1:44 Bučko gost

      "Kavčarjev" brez delovne dobe in z solidno "socialko", spet ni bilo ba spregled. Ko so pa rit dvignili s kavča pa v gostilno za šank, kjer pustijo večini socialke. Znižajte jim na 100€, bomo videli, s kakšnim veseljem bodo šli delat za 600€.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.04.2019 ob 11:52 DF gost

        Si pa res pravi BUCKO, da delas za 600 evrov. Ko bi imel kaj v glavi, bi vec zasluzil in tudi vedel bi kdo dobiva socialno pomoc, kaksni so kriteriji zanjo in, da nekateri dobijo samo 5 ali 15 evrov. Slama v glavi pac.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.04.2019 ob 11:10 Stewen gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.04.2019 ob 11:32 Stewen gost

      V Vestniku so pisali, da v Carthago delavci ne le da prihajajo, ampak jih veliko tudi odide. Pa ne le iz osebnih razlogov, ampak zaradi tega,ker jih odpustijo oziroma jih ne zaposijo. Na splošno velja pogodba za določen čas treh mesecev. Potem sledijo nadaljne pogodbe vsakokrat za določeno obdobje. Tako pridemo zadnje pogodbe (skupaj 24 mesecv),ko pride odločitev o zaposlitvi za nedoločen čas, a ne za vse.Tako "presenečenje" je preživel tudi moj sorodnik, zato bo iskal pravico na delovnem sodišču. Še drugi oškodovanci se oglasite.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.04.2019 ob 11:37 🤪 gost

      Vojska se s svojimi mizernimi plačami sploh več ne upa pojaviti na podobnih dogodkih.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.04.2019 ob 13:41 Bučko gost

      Ne, ne delam za 600€, ampak za precej več, ker sem v dobri firmi. Kavčarjem pa bi bilo potrebno socialko ukiniti, pa naj gredo delat, namesto lokanja v gostilnah. Vsi smoi začeli s 600€, potem pa glede na pridnost pri delu počasi dobivali večje zneske. Ampak tega lenuhi "nočeji" razumeti. Saj ni važen samo denar, lepi je, če se družiš s sodelavci, imaš urejen ritem, ne pa, dq zveč

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.04.2019 ob 17:38 DF gost

        Prekleto se motis, ce mislis, da smo vsi zaceli s 600 evri. Se vidi, da ti se plenice visijo z riti ( oprosti izrazom, a tako je glede na tvoje pisanje ). O socialni pomoci pa ne pisi, ker o njej nimas pojma.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.04.2019 ob 17:31 gost gost

      Ne da bi povzdigoval strojnike pa vendar dober orodjar naj ne bi delal manj kot za 1350 eur netto.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.