https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Expano tudi uradno odprli

Murska Sobota, 12.04.2019 ob 16:00  

Danes je potekala uradna otvoritev Regijskega promocijskega centra Expano. Slavnostna govornika na prireditvi sta bila poleg župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandra Jevška, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Številni gosti, ki so se zbrali na otvoritvi so se sprehodili skozi paviljon, ki je zasnovan kot Pomurje v malem in ga sestavljajo štirje glavni sklopi: razstava, turistično-informacijski center s trgovinico, gostilnica ter prostor namenjen poslovni rabi, kjer je vzpostavljena SPOT točka. 

Paviljon bo od jutri,  13. aprila, naprej odprt za javnost. Organizatorji so bili zaradi slabega vremena primorani odpovedati pestro dogajanje ob odprtju pomladne sezone ob Soboškem jezeru. Številne aktivnosti, ki bi se morale zvrstiti ta konec tedna, so tako zaradi slabega vremena prestavljene na prihodnji vikend.  

Dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota se je zahvalil vsem, ki so pred štirimi leti imeli idejo in pogum, da ta čudoviti paviljon iz Milana pripeljejo v Mursko Soboto. Ob tem je povedal: »Expano je nedvomno naš največji projekt. Ne le zato, ker smo na obrežje Soboškega jezera postavili ta čudovit paviljon, ampak predvsem zato, ker nam vsem skupaj odpira povsem nove, trajnostne priložnosti za to, da Pomurje postavimo na zemljevid izjemnih turističnih destinacij. Ker lahko z njim bistveno dvignemo dodano vrednost našega turizma, da bodo naši turistični delavci bolje plačani, da se bodo naložbe v pomurski turizem obrestovale, da bodo novo ponudbo ustvarjali naši ljudje in da bo od turizma jutri bolje živelo več pomurskih družin.«

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, ki je julija 2016 skupaj s takratnim predsednikom Vlade Republike Slovenije dr. Mirom Cerarjem Mestni občini Murska Sobota v upravljanje predal paviljon, ki je predstavljal Slovenijo v Milanu,  je povedal: "Pri izbiri lokacije za ponovno postavitev slovenskega paviljona sem od vsega začetka dajal prednost vsebini in doprinosu, ki ga bo paviljon predstavljal za regijo, v katero bo umeščen. Murska Sobota je nedvomno imela jasno vizijo, kaj bo s tem objektom počela in lahko rečem, da je bila umestitev objekta sem ob Soboško jezero strateška investicija v Pomurje. Ne zgolj v obliki paviljona, ki ga občina lahko trajno uporablja, država je Pomurju za ponovno postavitev paviljona namenila tudi milijon evrov. Prepričan sem, da se bo ta investicija povrnila v obliki okrepljene gospodarske moči regije – torej skozi povečan obisk turistov in organizacijo poslovnih dejavnosti okoli paviljona."
 

Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan je povedal: »Kot domačin sem velikokrat tukaj. Zato sem lahko v živo opazoval ta napredek in to preobrazbo od industrijskega k zelenemu, od neurejenega k urejenemu, od zaprtega k odprtemu. Expano pooseblja vizijo mesta in regije. To je regijski projekt, pomemben za to, da z njim bolje predstavimo Pomurje, njegovo turistično ponudbo in naložbene priložnosti. Zato vidim Expano kot katalizator preobrazbe tega prostora, ki je še včeraj predstavljal neizkoriščeno in degradirano območje, pa tudi občine in Pomurja.«

Expano je regijski promocijski center, postavljen na obrežje nastajajočega turističnega, športnega in doživljajskega parka Soboško jezero. Slovenski paviljon iz svetovne razstave v Milanu je recikliran, da kot integrator, generator in promotor pomurskega turizma soustvarja in spodbuja vrhunsko turistično in podjetniško prihodnost Pomurja.

Naložbo sta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Expano je bil zgrajen v sklopu projekta Vrata v Pomurje – regijski promocijski center, katerega vrednost znaša 4,8 mio EUR. Od tega 2,6 mio EUR sredstev (54%) predstavljajo sredstva EU in RS 1,0 mio EUR (21%) sredstva iz Pomurskega zakona ter 1,2 mio EUR (25%) sredstva Mestne občine Murska Sobota.

Z vzpostavitvijo regijskega promocijskega centra »Vrata v Pomurje« je Mestna občina Murska Sobota izkoristila potenciale degradiranega območja ter v tamkajšnje okolje umestila dejavnosti, ki bodo pomembne za gospodarsko in turistično promocijo občine kot tudi celotne pomurske regije.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji....

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2019 ob 16:44 Feri gost

      Samo kučana pa nega? Ge je?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2019 ob 16:47 aaa1 gost

      g. Židan rajši rešavlite probleme za časa svojega ministrovanja kot minister za kmetijstvo kjer so čudežno izginile €€€ pa kjer so sumljiva podjetja dobivala takšne in drugačne projetke in razpise nej pa ka se tu kažete pa vlačite po MS

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.04.2019 ob 17:14 000 gost

      olga belec pa vseposejde polek, nesposobna pa tak

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.04.2019 ob 17:17 1212121212 gost

      Same svinje javnega sektorja, ki so pri koritu. Prasci.

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.04.2019 ob 17:31 DF gost

      Da ne bo s tem " razvojem turizma " tako kot je bilo s Podlunskovim Red Bulom. Vec kot pol milijona evrov je nekdo porabil, turistov pa od nikoder.Upam, da se motim.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.04.2019 ob 17:33 Doličar gost

      Župan kvazi občine Kuzma( pravite mu tudi župnik ) je rejsan za Ormož. Na kepi kaže gezik , guči pa samo oslarije. Tej de vkratkom v norišnici ali pa si kaj napravi.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.04.2019 ob 18:08 ......... gost

      Vsi strijci iz ozadja su prišli "žrejt" v našo pokrajino. Koji kurac ma što aska od njij. Pol Ljubljane (politične) je tukaj, nej ka bi nan tou drvarnico ob čudovitem avtocestnem postajališču odpelali?

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.04.2019 ob 18:50 sobočanec gost

      Tako je ! Sram jih je lahko , saj so tudi temu dogodku , neprimerno oblečeni !!! Nimajo srajc ,ne kravat ubožci , samo žret so prišli in se kazat ! Nebo uspeha , ker ni nobenega blagoslova , ki je dandanes prezelo potreben !!!!! Boste videli !!!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.04.2019 ob 19:13 Kekec gost

      SD - Sami Debili

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.04.2019 ob 19:19 kapate gost

      Ka pA te, D.D. so stirali cukrno repo okapat, ka "napako smo priznali" nazaj zasluži?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.04.2019 ob 19:26 Joužek gost

      Slovenija ma že načrtovani paviljon za Svetovno razstavo v Dubaji 2020. Jevšek naj nas postavi v vrsto. Da ga tan več nedo nücali, ga dobijmo šenki, kak toga. Postavijo ga pa lejko med čistilno pa Pomurko. Garant čijsti lüft.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.04.2019 ob 19:48 OK PUF gost

      Zakaj so pa te v šatori bilij ? ka pa te majo v toj velkoj drvarnici ka nega mesta za otvoritev. Tudi tou ka je otvoritev bijla samo za izbrance pa navadno ljudstvo nej smelo zraven je SRAMOTA Ali vas tou ne spominja malo na rasizem pa na delitev na prvorazredne in ostale nas tlačane ali hlapce. Drugo nedelo na Velko noč te de pa ljudstvo lejko šlo samo boste plačali drago vstopnino pa ne boste zabadav žrli pa pilij kak so tej danes.

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.04.2019 ob 20:02 gajzi gost

      Kak se pa te Vanek --- ati kcoj prištűjlo un nema več nikjer nikše funkcije .Plenkoviča so nej zvali ?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.04.2019 ob 20:04 BOLJŠEVIK gost

      Pa kaj je to bilo zborovanje komunistov SD in pajdašev samo ti so na slikah. Samo na čigave stroške so to žrli in pilij ???? Kje je pa te Kičan nikjer ga ne vidim, da ni kaj bolan ???

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.04.2019 ob 22:12 gost

      BIL NA ODVORITVI NAJBOLJ SPOSOBEN ŽUPAN JANKOVIĆ OD KATEREGA SE LAHKO SAMO UČIMO I

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.04.2019 ob 9:09 Jankowitch gost

        Potem pa odjadral v lekarno nategovat farmacevtke. In tudi kakšnega farmacevta, to je sedaj moderno.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.04.2019 ob 22:19 gost

      GOSPOD ŽUPAN OBČINE KUZMA JE ČISTA ZAPIT TAKOJ NA ZDRAVLJENJE SRAMOTA OBČINE IN NEKDANJI RAVNATELJ SRAMOTA DA TAKI LJUDJE SO NA VODILNIH MESTIH CELO ŽUPAN

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      12.04.2019 ob 22:48 piki gost

      Me zanima, koliko sta župana Ljubljane in Maribora plačala za vstopnino, da sta lahko prišla na to prireditev? Očitno je občina (beri SD )povabila politično smetano, da so imeli na račun davkoplačevalcev svojo fešto. Ko bo fešta za rajo bodo kasirali. Iz slik se vidi za koga j ta drvrnica namenjena. Tu ne bo delavcev na minimalcu. Tu se bodo zbirali politiki in gospodarstveniki. Jedlo in pilo se bo na naročilnice na račun malega človeka.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      12.04.2019 ob 23:41 lili gost

      Cccc.... sami lejvi, sama smetana rdeča. Desnij pa nega v Prekmurji?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      13.04.2019 ob 2:43 Bučko gost

      Zakaj samo šimfate?, Ali ste res v tako hudi depresiji, da nič lepega v ničemer ne vidite? Jaz pa čestitam županu Jevšku zs ta podvig! Mene pač noben gost na otvoritvi ne moti, verjetno zato, ker se ne obremenjujem s takimi stvarmi. Na življenje pač gledwm z lepše strani.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      13.04.2019 ob 2:53 lepec gost

      Kje pa je bil g. general Glantzkopf?? Najlepša pa sta bila Arsenijevič - Spider in Belec - Morska hobotnica!!! Brez konkurence

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      13.04.2019 ob 3:16 lepec gost

      Kje pa je bil debeli Štumpf, ki bi prosjačil za svoj spomenik?? Spomenik v križišču sploh ne bi bila tako slaba stvar kajti lahko bi služil kot smerokaz za EXPANO!!!!!

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      13.04.2019 ob 5:55 bralka gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      13.04.2019 ob 10:50 OK-LUP gost

      Komunisti spet divjajo . SKRIJTE PSE IN OTROKE

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      13.04.2019 ob 11:58 gost

      Poserjem se na Expano to nam kruha ne bo dalo vsaj nam ki nismo pri koritih

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      15.04.2019 ob 14:32 4677832358 gost

      Svinje smrdeče crknite vsi politiki

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      20.04.2019 ob 21:37 Gost 12 gost

      G . Olga Belec kak je ni sram se kazati pred ljudmi , ko la je dolžna denar delavcem Diane ...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.