https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Pirhi, vino in velikonočni izdelki tudi letos v Lendavi

Lendava, 13.04.2019 ob 6:00  

V petek, 12. aprila, je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava potekala otvoritev 13. mednarodne razstave Pirhi, vino in velikonočni izdelki.

Otvoritev tradicionalne razstave, ki jo organizira Zveza kulturnih društev Lendava v sodelovanju s kulturnimi in vinogradniškimi društvi, je tudi letos spremljal bogat kulturni program.

Obiskovalce je najprej nagovorila predsednica Zveze kulturnih društev Lendava Danijela Hozjan. Nato pa je več o veliki noči in velikonočnih simbolih povedal etnolog in višji kustos Galerije-Muzej Lendava dr. Zoltán Kepe.

V obširnem kulturnem programu so nato nastopili Komorna skupina LIRIKA Lendava, Madžarski ljudski pevci KD Dolina, Gomilički Dégaši (KPD Pedal), Vokalna skupina Cvetje v Jeseni Tišina, Oktet Belmura Črenšovci, Pevke ljudskih pesmi KD Štefan Raj Turnišče, Pevski zbor KUD Katruže Ivanovec ter Gaberski Mantraši (KD Zarja Gaberje).

Na razstavi si je mogoče ogledati vezenine, prtičke, pirhe v različnih tehnikah izdelave ter druge velikonočne izdelke, ki so jih ustvarili članice in člani domačih ter tujih ročnodelskih društev pa tudi nekateri posamezniki. Skupaj tako razstavlja okoli 40 razstavljavcev iz Slovenije in Hrvaške.

Razstava bo v zgornjem preddverju Gledališke in koncertne dvorane Lendava na ogled do nedelje, 14. aprila, med 9. in 18. uro.

 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2019 ob 10:35 lepec gost

      Lepo pripravljeno!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.