https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Imamo en planet, ohranimo ga

22.04.2019 ob 6:05  

WWF Adria poziva državljanke in državljane, da se na letošnji dan Zemlje povežejo z naravo in naredijo majhne, ampak velike korake za naš planet.


Dan Zemlje, ki ga obeležujemo danes, 22. aprila, je opomnik o pomembnosti ohranjanja našega skupnega doma. WWF Adria poziva državljanke in državljane da se na letošnji dan Zemlje povežejo z naravo in naredijo majhne, a pomembne in velike korake za naš planet. To je priložnost za vsakodnevne odločitve kot so recikliranje, ponovna uporaba, opustitev plastike za enkratno uporabo in podpora trajnostnim izdelkom in rešitvam za zmanjšanje našega vpliva na planet. 

Zemlja se sooča s podnebnimi spremembam in izgubo biotske raznovrstnosti. Naša dolžnost je, da zagotovimo trajnostno prihodnost planeta. Narava je lahko brez ljudi, ampak mi ne moremo brez nje, zato je pomembno da spoznamo, da je trajnostni razvoj edini od katerega imajo korist narava in ljudje.

Na to je opozoril David Attenborough, WWF-ov ambasador, naravoslovec in pripovedovalec Našega planeta, ob začetku predvajanja te pomembne dokumentarne serije.  »Sami sebi smo postali največja grožnja, ampak ni še prepozno, da se soočimo z vsemi težavami, ki smo jih sami ustvarili, ampak reagirati moramo zdaj. Kot vrsta smo se pokazali kot strokovnjaki za reševanje problemov, a ne v tem primeru. Imamo priložnost, da ustvarimo trajnostni svet, s čistim zrakom in vodami, neomejeno energijo in bogatimi ribjimi zalogami, “ je dejal Attenborough.

Da pa bi pokazali, da je drugačen, trajnostni svet mogoč je WWF Adria zbrala partnerje in predstavila njihove primere dobre prakse, ki so predstavljeni na platformi Narava za ljudi. Vsaka od teh zgodb je inspiracija za nove ideje. Z opisom korakov, kako je bil  projekt dobre prakse izpeljan, ga je mogoče zlahka uporabiti.

„Z zbiranjem uspešnih primerov sinergije med ljudmi in naravo delimo načine in korake, do uspeha. Inspirirati in premakniti želimo vse več ljudi, da bi tudi sami šli po tej poti.  Vsi lahko več doprinesemo k varovanje biotske raznovrstnosti in skupaj rešimo izzive,“ je dejala Kasandra-Zorica Ivanić iz WWF Adrie.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.