https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad v prvi ligi sedma, v 3. ligi podprvak lige

22.4.2019  

V 6. krogu zelene skupine 1. DOL za moške sta se srečali domači ekipi Šoštanj Topolšica in Panvita Pomgrad. S 3:0 (-25,-21,-22) so bili uspešnejši gostujoči odbojkarji, ki so se veselili zmage na zadnji letošnji tekmi sezone 2018/2019.


Šoštanj Topolšica - Panvita Pomgrad 3:0

(-25,-21,-22)

Šoštanj Topolšica: Dreu, Javornik 5, Robida 15, Port 1, Boženk 7, Planinc, Pavič (C) 5, Mejal 2, Šoštarič 1, Uršič, Koren, Menih 4 in Plankelj (libero). Trener: Rade Dačović.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 14, Rojnik 14, Beravs, Flisar (C) 8, Volovlek, Bogožalec 15, Bedrač 3, Marovt 1, Novak in Ratkai (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

V 6. krogu zelene skupine 1. DOL oziroma v zadnjem krogu letošnjega prvenstva 1.DOL sta se v Šoštanju srečali domača ekipa in ekipa Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. Obe ekipi sta si že zagotovili obstoj in mesto v 1.DOL tudi v sezoni 2019/2020 a hkrati sta pred zadnjo tekmo imeli ekipi enako število točk, tako da smo kljub temu, da ekipama tekma niti ni tako pomembna lahko nadejali borbo do zadnjih moči, saj se bo na tej tekmi zmagovalec veselil 1. mesta v zeleni skupini te sezone.

V prvem nizu sta ekipi držali tempo vse do zaključka niza. Obe ekipi sta z nekaj slabimi potezami napetost v končnici niza še povečali. Bolje so jo odnesli gostje in dobili pomemben prvi niz z rezultatom 27:25.

V drugem nizu so odbojkarji Panvite Pomgrada še bolj pritisnili na plin in si priigrali nekaj točk prednosti, ki so jih uspeli zadržati do konca niza. Z zmago v drugem nizu so bili na dobri poti, da sezono zaključijo po njihovih željah – z zmago. Drugi niz so dobili z rezultatom 25:21.

V tretjem nizu je pri rezultatu 8:4 že vse kazalo, da bodo odbojkarji Panvite Pomgrada ekspresno dobili še tretji niz, a kaj kmalu bi se lahko vse spremenilo, saj so domači goste na 20. točki celo ujeli in na servis kapetana Gorazda Flisarja so odbojkarji Panvite Pomgrada niz obrnili v svojo korist. Zadnjo točko za zmago Panvite Pomgrad s 3:0 je prispeval Jakob Rojnik.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so tako dobili zadnje tri točke in tako zasedli prvo mesto v letošnji zeleni skupini.

Panvita Pomgrad II podprvak v 3. DOL

V klubu so zelo ponosni na drugo ekipo Panvite Pomgrad katera je z drugo ekipo nastopala v 3. Državni odbojkarski ligi in postala podprvak, prvo mesto so zasedli odbojkarji OK Radenci.

Varovanci Uroša Kovačeca in Miloša Bavca  so si v drugi sezoni nastopanja v 3. Državni odbojkarski ligi priigrali drugo mesto, kar v klubu štejejo za velik uspeh.

Foto: arhiv Pomurec.com in Panvita Pomgrad

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.