https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kasaški klub Ljutomer dobil vse dirke

Ljutomer, 24.04.2019 ob 6:05  

Na velikonočni ponedeljek so bile na Ljutomerskem hipodromu organizirane prve letošnje kasaške dirke. Domači kasaški klub je pokazal odlično formo in pripravljenost na začetku sezone in zmagal na vseh šestih dirkah.


 

Dobrih 1500 gledalcev je lahko v čudovitem pomladnem ambientu in ob toplem vremenu videlo šest kasaških dirk in dirko ponijev, v kateri so tekmovali otroci. Med dirkami je potekala slovesna zasaditev potomke najstarejše trte na svetu, o čemer si lahko več preberete na tej povezavi.

 

V prvi dirki je tudi poznavalce malce presenetila neverjetna hitrost triletnega Froda S, ki ga je vozil Branko Slana iz Bolehnečinec. V komaj drugem nastopu kariere sta namreč konkurenco deklasirala in z veliko prednostjo ter sijajnim kilometrskim časom 1:16,6 pritekla do prve zmage v karieri. Glede na sijajen nastop, čaka varovanca iz hleva Slanovih zavidanja vredna kariera. Na drugo mesto se je s skoraj štirimi sekundami zaostanka uvrstil Roni Star, tretji je bil Laos. V drugi točki je bil razplet izjemno razburljiv, saj so gledalci morali čakati, da so sodniki dodobra pogledali posnetek. Za las je zmago odnesel Lotmerk OZT z Renejem Hanžekovičem v sedežu in tako ljubljanski kobili Michelle preprečil prvo zmago v karieri. Tretje mesto je osvojil še ena domačinka Patty.

 

V tretji dirki dne je odlično formo v svojem povratku po poškodbi nakazala Donina z Jankom Sagajem, ki je za seboj pustila tudi aktualnega državnega prvaka dvoletnikov Vareleja HB. Tretje mesto je pripadlo Louise Luni. V dirki za kasače z zaslužkom do 6.000 evrov so si prva štiri mesta razdelili tekmovalci iz Ljutomera. Slavila sta Andrej Antolin in odlični Floto ter tako nakazala, da bosta letos raje kot druga mesta, zbirala zmage. Druga je bila lani drugo uvrščena iz derbija Perlita, tretja pa Anina Saxo.

 

V peti točki smo videli edino zmago, ki je ni dosegel kasač domače reje. Konkurenco sta namreč pokorila Mitja Slavič in njegova madžarska varovanka Zseneroz. Kot je dejal Slavič na podelitvi letos s štiriletnico načrtujeta več nastopov na madžarskem hipodromu Kincsem Park kot pri nas. Drugo mesto je osvojila Fauna V, tretji pa je bil Lušt. Ena bolj zanimivih dirk je bila zadnja, v kateri so se pomerili najboljši domači in uvoženi konji, med njimi tudi zadnja dva konja leta Didier Bleu in Luther King. V dvoboju v ciljni ravnini je bil boljši Luther King trenerja Slavka Makovca, na sulkiju pa je sedel najboljši slovenski voznik Jože Sagaj mlajši. Po skoraj enoletnem premoru zaradi poškodbe je tako nekdanji zmagovalec derbija in slovenski rekorder na dolgo distanco dokazal, da bo letos znova nevaren v največjih kasaških dirkah v Sloveniji, v kolikor pa mu bo zdravje dopuščalo pa najverjetneje tudi v tujini.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.