https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Radenci prodaja družbo Dosor

24.04.2019 ob 6:00  

Včeraj, 23. aprila je v Radencih potekala 6. redna seja Občinskega sveta Občine Radenci. Med kar nekaj točkami na dnevnem redu sta bili med najpomembnejšimi združitev Vrtca Radenci-Radenski mehurčki, enota Grozdek Kapela in OŠ Kapela ter prodaja finančnega premoženja družbe Dosor d.o.o.


V Občini Radenci so zadovoljni s finančnim stanjem v preteklem letu, zmanjšali so tudi zadolženost iz prejšnjega leta. Prav tako so soglasno preklicali sklep glede sofinanciranja hišnih priključkov, saj naj bi v nekaterih primerih prihajalo do izkoriščanja omenjenega sklepa.

Največ nestrinjanja in nesoglasij sta prinesli točki o prodaji finančnega premoženja Dosor d.o.o. in združitev Vrtca Radenci-Radenski mehurčki (enota Grozdek Kapela) in OŠ Kapele, vendar so pri obeh uspeli doseči dogovor.

Glede združitve vrtca in šole na Kapeli so sklenili, da je potrebno pridobiti informacije dobrih praks , upoštevali bodo želje staršev in predvsem koristi otrok. Posebej so poudarili, da ne gre za postopek združitve, temveč le za zbiranje mnenj in informacij na podlagi katerih bodo odločitve sprejemali kasneje.

Točka, ki je poskrbela za dve krajši prekinitvi pa je bila prodaja Občine Radenci 50 % poslovnega deleža v družbi Dosor d.o.o. Občina Radenci bo postopek prodaje izvedla v skladu z Uredbo o Prodaji in drugih oblikah razpolaganja s finančnim premoženjem države in občin. Občina Radenci bo prodajo 50 % lastniškega deleža v družbi DOSOR d.o.o. opravila na način, ki zagotavlja preglednost postopka prodaje, s ciljem pridobitve čim višje kupnine ter ocenjuje, da je v danih okoliščinah najprimernejša metoda prodaje javna dražba, s katero bo dosežen cilj in namen prodaje premoženja v lasti občine.

Rantaša je dejal, da ni bojazni, da bi se ob prodaji karkoli spremenilo, prepričan je, da bo Dosor ostal vključen v lokalno okolje. Župan Leljak pa je dodal še, da je občina lastnik samo podjetja, ki vodi dejavnosti, sama stavba pa je v lasti banke.
V ta namen je Občina Radenci, v skladu z Uredbo o Prodaja in drugih oblikah razpolaganja s finančnim premoženjem države in občin, že imenovala posebno komisijo za izvedbo pripravljalnih dejanj in vodenje postopka prodaje kapitalske naložbe v družbi DOSOR d.o.o. ter pripravila Posamezni program prodaje finančnega premoženja.

Predmet prodaje je celoten, to je 50 % poslovni delež, ki ga ima Občina Radenci v družbi Dosor d.o.o. Razpis javne dražbe bo, v skladu z Uredbo o Prodaja in drugih oblikah razpolaganja finančnim premoženjem države in občin, objavljen v Uradnem listu RS ter v naslednjih medijih: dnevno časopisje, televizija. Izhodiščna cena za prodajo 50 % lastniškega deleža Občine Radenci v družbi Dosor d.o.o na javni dražbi bo določena v višini 1.200.000 EUR, najnižji znesek višanja izklicne cene pa se določi na 20.000,00 EUR.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2019 ob 9:44 DF gost

      Takoj, ko je prisel na oblast zagrizen desnicar, je zacel z odprodajo obcinskega premozenja. Obcinski svetniki glejte mu pod prste, da se ne bi kupnina od tega premozenja cudezno izgubila!!!!

      12 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2019 ob 10:02 fd gost

      toti Leljak vsepovsedi doseže dogovor, te pa le ni tak slab, kak ovi njegovi nasprotniki, ka so bli vse leta obešeni na proračün, tego cvilijo!?

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2019 ob 10:55 Obcan gost

      Občane zanimajo rezultati,da se končno nekaj premakne v teh Radencih!.Župan se trudi,da nekaj naredi iz tega kraja,ki je zelo zaostal za drugimi občinami!Treba je garat,saj so bili izvoljeni iz strani občanov in občani pričakujejo zelo veliko!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.04.2019 ob 11:23 Čergoli gost

      Dajmo Črni Lijak........:)

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.04.2019 ob 16:21 icnedar gost

      Ja Leljak je zelo šparaven, že 6. seja v 4 mesecih. Strošek sej sigurno cca. 12500 € če še ne več. Če prištejemo se stroške sejnin odborov pa to znese tam okrog 20.000 € v 4 mesecih. Če se bo takšen tempo nadaljeval bo DOSOR premalo.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.04.2019 ob 22:07 slatina gost

      Desnuharji. Oni čelavi, ki se preserava z laptopom je doživotni svetnik. Gleda, kot bi doživel nirvano. Naj gre vse k vragu, da le rdeči niso na oblasti si misli. Desnuharji.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.