https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Dare Vršič: Čaka nas težka tekma

27.04.2019 ob 6:00  

Apačan Dare Vršič je v dresu NK Maribor z evrogolom popeljal Mariborčane v finale Pokala Slovenije, kjer se bodo 30. maja v Celju pomerili z Olimpijo. Pred nedeljskim obračunom med Muro in Mariborom na Fazaneriji, si preberite, kaj zanimivega nam je povedal Dare Vršič.


Dosegli ste gol za finale Pokala Slovenije. Kontrolo na igrišču ste imeli na obeh tekmah...

Muri nismo dali veliko za odigrat. Muraši so imeli neko posesijo, ampak to je bilo v bistvu vse, razen sredinih pet ali deset miniti, ko so imeli nekaj strelov in priložnosti. Razen tega jim v taktičnem smislu nismo veliko dovolili. Zasluženo gremo v finale in tam se bomo borili spet z našim rivalom, Olimpijo.

Lahko podoživite evrogol proti Muri?

Žoga se je odbila kar precej od mene, ampak videl sem, da je veliko prostora in nobenega igralca okrog mene. Ciljal sem tja in zadel žogo, kot sem želel.

Na zadnjih tekmah kažete vzpenjajočo formo.

Dobil sem samozavest in res sem vesel, da sem se vrnil v življenje in normalno, da me to navdaja z optimizmom za naprej.

V nedeljo še drugič v tem tednu proti NŠ Mura, ki je še mogoče bolj pomembna tekma…

Vsaka tekma je zase finale pred finalom in tokrat gre za točke. Nekaj paketov po tri točke še potrebujemo.

Kakšno je vaše mnenje o vzdušju na tekmah Mure na Fazaneriji in zgodbi o novem vzponu Mure?

Lepo, da so se Muraši pojavili v prvi ligi, da jim gre dobro in da so v borbi za Evropo. Vse to zna ceniti publika, ki je hitro na tribunah in zna nogometaše spodbujati. Sploh pa je ekipa mlada in to še gledalci bolj prepoznajo in ni tega, da po enem porazu izginejo s tribun. Imajo lepo atmosfero in tam je vsakemu težko in tudi nam bo v nedeljo še težje, kot je bilo v sredo. Res bomo mogli biti na nivoju in se zelo potruditi za novo zmago.

V letošnjem letu vam poteče pogodba z Mariborom. Ali ste se z vodstvom kluba že dogovarjali o možnostih za sklenitev nove pogodbe?

Za zdaj še tega ne bi komentiral.

Ali mogoče razmišljate, da bi poslovilno sezono odigrali v dresu Mure, če bi za to kdaj dobili priložnost?

O tem sedaj še nisem razmišljal. Nikoli pa ne veš, kaj v nogometu prinese prihodnost.

Moj dom je trenutno Maribor in tudi moja glava je 100-odstotno pri NK Maribor.

    Fotogalerija