https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Tudi nogometaši Nafte začeli s pripravami

Lendava, 15.6.2011  

Po Muri 05, ki je s pripravami pričela včeraj, so danes krenili tudi nogometaši Nafte, vendar še ne v popolni zasedbi. Klub je že zapustilo enajst igralcev, številka pa se bo zagovoto še povečala. Tako bo v prihodnje v Lendavi nastopala močno pomlajeno moštvo.

Še naprej bo Lendavčane vodil Stanko Preradovič, ki mu bosta pomagala Dario Utroša in Franc Kusek. Celotne priprave bodo potekale v domačem okolju z mladimi igralci, želja kluba pa je biti konkurenčni ostalim prvoligašem.

Za mirno prihodnjo spomlad bo klub rabil 800 tisoč evrov

V odsotnosti predsednika Štefana Šömna ga je nadomestil član upravnega odbora Stanislav Gjerkeš, ki je dejal, da Nafta kot najstarejši slovenski klub doživlja vzpone in padce, zadnje leto je bilo tako krizno. Vseeno so uspeli dobiti licenco, vendar bitka še ni končana, saj je potrebno sklenjene dogovore realizirati. Kot pravi Gjerkeš so na dobri poti, da bi v prihodnosti bilo stanje bolj normalno.

Kar se tiče proračuna za novo sezono bo vsaj pol manjši kot lanski, tako da bo za celoten pogon na voljo okoli 450 tisoč evrov. Kot pravi Gjerkeš, si klub ne sme več privoščiti, da pride v takšno situacijo, kot je bil v lanski sezoni. Za izplavanje v varne vode pa bo lendavski klub do konca letošnjega leta moral zagotoviti 800 tisoč evrov.

Enajst igralcev že odšlo, v prihodnje z mladimi

Nafto so že zapustili Agim Ibraimi, Luka Prašnikar, Nikola Oluić, Nemanja Jozič, Igor Lazič, Said Idrizi, Dejan Komljenovič, Simon Pavel, Matic Maruško, Marko Balažic in Slaviša Dvorančič, blizu odhoda pa so še Vedran Vinko, Arpad Vaš in Zoran Lesjak. Poleg priključenih mladincev so se pripravam tako mladi igralci iz okoliških klubov, prednost bodo tako v Lendavi v prihodnje dali stroki. To je nujno z vidika zmanjšanja stroškov, mladi pa so v spomladanskem delu sezone pokazali, da lahko konkurenčno tekmujejo v prvi ligi, zato nameravajo to prakso nadaljevati.

Dogovorjene že štiri prijateljske tekme

Nafta ima že tudi štiri dogovorjene tekme, tako bo že prihodnjo nedeljo v Svetem Martinu na Muri tekma z ukrajinsjkim prvoligašem, dva dni pozneje pa s Kaposvarjem. Drugega julija se bodo pomerili z novim drugoligašem Simer Šampionom, petega julija pa bodo gostovali v Koprivnici pri Slaven Belupu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.