https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prvi odpoklic izdelka zaradi previsoke vrednosti trans maščob

14.05.2019 ob 10:05  

Od aprila je v Sloveniji v veljavi stroga zakonodaja za omejitev trans maščob v živilih. Inšpektorji so že našli prvega grešnika, ki dovoljeno količino trans maščob presega.

V Sloveniji je bil v lanskem letu uveljavljen Pravilnik o najvišji dovoljeni vsebnosti trans maščobnih kislin v živilih, ki je proizvajalcem živil postavil enoletno prehodno obdobje za prilagoditev sestave živil. To prehodno obdobje se je izteklo 7. aprila letos, zato ni več dovoljeno tržiti živil z več kot 2 g industrijsko dodanih trans maščob na 100 g maščob.

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja v prometu vzorčila jušne kocke »Goveja kocka Jager«, v katerih je bila z analizo potrjena prisotnost transmaščobnih kislin v koncentraciji, ki je višja od zakonsko predpisane koncentracije. Zaradi navedenega je nosilec dejavnosti proizvod umaknil iz trga.

Podatki o živilu:

  • Živilo: Goveja kocka Jager
  • Pakiranje /opis živila: Škatla z 10 kockami (po 11g)
  • Blagovna znamka: Jager
  • Neto teža: 110g
  • Lot: 100821
  • Uporabno najmanj do: 10.08.21
  • Proizvajalec: Proizvedeno v Italiji za Jagros d.o.o., Laše 1/b, Podplat

V kolikor ste izdelek kupili in ga še hranite doma, živilo vrnite na prodajno mesto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2019 ob 14:39 čondraš gost

      Pri Jagru bi tako ali tako morali polovico izdelkov črtati, v času novega leta so frajerji prodajali Biftek ki je bil 1 dan po roku in to za redno ceno :) . da ne omenjam tehničnih zmazkov z napakami, načrtno kupljena roba z napako ki se ljudem prodaja po rednih cenah itd..itd..pred akcijami v katalogu zvišujejo cene izdelkom itd..na policah izdelki brez cen, napačno zloženi itd..poškodovane embalaže..kečapi, majoneze in večina ostalih izdelkov s srbije, bosne, makedonije, bog si ga vedi kakšne kakovosti, tudi za njihovo znamko Jager..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2019 ob 14:51 DF gost

        Kupuj pri Mercatorju in teh problemov ne bos imel. Ce imas manj denarja, kupuj manj a kvalitetno.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2019 ob 15:01 gost

      Kupujem kjer s emi sprdne , vsaj 20 krat na mesec ko grem delat, ko sem denimo doma , dopust, bolniška, sem pa prisiljen iti po določene reči v Jager, ker je prva naslednja trgovina 15 km vstran . Saj kar se mene tiče ni tak problem, problem je pri starih ljudeh ki so dobesedno vsak dan obsojeni na Jager, ker druge trgovine praktično ni...poglej si vzorec Jagrovih trgovin, tam so kjer drugih ni in drugih potem niti ne spustijo več v okolico in si ustvarjajo monopol na periferiji...Odranci, turnišče, Radenci...tudi drug po Sloveniji so v glavnem v manjših krajih, kjer ljudje nimajo izbire . Včasih je to počel tvoj ljubi Mercator, pojem kakovosti kot praviš, hehe, že po blagajniškem sistemu vidiš kje je Mercator in po prodajalkah, v letu 1979 . Skoraj si moreš prosti dan vzet če greš tja po velji nakup.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2019 ob 15:13 DF gost

        Pa v kojih rovtah ti zivis??????? 15 km okoli ni druge trgovine kot Jager???????????? Kar se pa Mercatorjevih prodajalk tice - vsa cast jim. Prodajalka mora biti clovek, da ti svetuje, se pogovori, ..... in ne robot, ki za blagajno stanca in stanca brez besed kot je to tujih trgovinah, ki so se privlekle k nam in nam prodajajo robo, ki jih v svojih drzavah ne morejo. Vi, bolj iz rovt doma, jo pa pridno kupujeta. V gostilni in na nogometni tekmi ti pa ni problem ure in ure sedeti??????????????????? V trgovini bi pa rad vse v eni minuti opravil. Kaj ne vidis, da se ti cel svet smeji?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2019 ob 15:36 čondraš gost

        haha, koliko razburjanja zaradi Mercatorja, haha..kašne hvalospeve pišeš o mercatorju, pa saj vsi vemo da je v lendavski blagovnici tvoja mama delala v Mercatorju...zato pa takšen napad..kdos ekomu smeji,s i lahko prebereš tu na portalu, razen tvojih bipolarnih klonov ki rodijo eden drugega, te imajo vsi za duševno motenega . Saj pravim da si si ubog, zafrustriran siromak ki ne gre ven s svojega malega sveta.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.05.2019 ob 12:03 merčator gost

      Merčator hrčkasti sosed :D ..Naj jača roba,iz hrčkolanda, Slovenske produkte so skoro izbrisali,maš pa dosti hrčkovine ,tak ka isti drek kak jager ,rajši iden na Mađarsko pa za malo par preveč nesin

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.