https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Skomina bo sodil finale lige prvakov, pomagal mu bo Radgončan

14.5.2019  

Najpomembnejšo tekmo letošnje sezone Lige prvakov bo sodil Damir Skomina ob pomoči Roberta Vukana iz Gornje Radgone in Ljubljančana Jureta Praprotnika. Četrti sodnik bo Španec Antonio Mateu Lahoz, video sodnik pa Nizozemec Danny Makkelie.


Sodniški odbor UEFA je za finale lige prvakov, ki bo 1. junija v Madridu, med angleškima ekipama Liverpool in Tottenham, določil slovenske sodnike na čelu s Koprčanom Damirjem Skomino. Pomagala mu bosta Ljubljančan Jure Praprotnik in Robert Vukan iz Gornje Radgone.

"Sojenje v finalu Lige prvakov zame predstavlja izjemno čast, obenem pa gre za še večjo odgovornost," je za NZS povedal Skomina.

Foto: NZS

To bo drugi finale evropskih tekmovanj v članski kategoriji za Skomino in slovenske sodnike v zgodovini samostojne Slovenije.

"Skomina je na mednarodni listi sodnikov od leta 2003, vse od sezone 2011/2012 pa je prav vsako leto sodil polfinalno tekmo ene izmed evropskih tekmovanj. Sodniški odbor Uefe mu je trikrat zaupal sojenje polfinala Lige prvakov, petkrat polfinale evropske lige, leta 2017 pa je delil pravico na finalni tekmi evropske lige med Ajaxom in Manchester Unitedom. Leta 2012 je Skomina sodil še tekmo evropskega Superpokala, leta 2016 pa četrtfinale Eura 2016," navaja NZS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2019 ob 18:48 Odlični sodniki gost

      Čestitke in vso srečo našim sodnikom!!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2019 ob 19:18 jaz gost

      Un je nej za pomursko ligo, nej pa finale!🤦‍♂️

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.05.2019 ob 20:36 gost

      Če že nimam svojega kluba v finalu,pa bom držal pesti za naše sodnike z g.Damirjem Skominu na čelu,da odsodijo kot treba in da,smo Slovenci lahko ponosni,da naši sodniki sodijo finale lige prvakov. To je neverjeten uspeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2019 ob 7:50 Jože gost

        Upam, da se bodo potrudili biti čimbolj objektivni. Tisti - var - jim bo tud pomagal pri nejasnih dogodkih. Gre ne le za osebni ugled, temveč celotno slovenijo v evropi.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.05.2019 ob 11:25 pohvalno gost

      super tau :) zaj de pa Slovenec zajebal evropo :D nej evropa Slovenca :D evo tak se dela

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.05.2019 ob 13:51 ........ gost

      Ko ni Reala, je Skomina, Ko ni Čeferina je Šajn. Res vsako finale mora biti "pridih" Realu, to so itak najzvestejši navijači Reala. In ko ni onih iz Madrina, se vrinejo privrženci tega kluba iz Slovenije.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.