https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zofka nam je prinesla dež in hladno vreme

15.05.2019 ob 10:00  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes večinoma oblačno in deževno. Veter bo oslabel. Jutri bo pretežno oblačno, še bodo možne manjše padavine.

Danes bo oblačno s padavinami. Popoldne bodo padavine od zahoda in severa počasi slabele. Ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo še pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 11 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, tu in tam bodo občasno še možne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, najvišje dnevne od 12 do 15 °C.

 Obeti

V noči na petek se bo razjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastale posamezne plohe. Ponekod bo zapihal južni veter. Topleje bo. V soboto dopoldne bo na vzhodu delno jasno, popoldne se bo tudi tam pooblačilo. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne padavine, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji, navaja Arso.

Ljudski pregovor

Danes goduje "poscana" Zofka, ki je simbol za moker in deževen 15. maj. Če nas ledeni možje in Zofka res obiščejo, naj bi sledilo lepo in toplo poletje.

Ljudski pregovor ob tem pravi, da če Zofka zemlje ne poškropi, vreme poleti prida ni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.