https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pestro dogajanje na Paradi učenja v Lendavi

Lendava, 15.05.2019 ob 14:45  

Danes se je v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) v Lendavi odvijala Parada učenja – Dan učečih se skupnosti.

V preddverju Gledališke in koncertne dvorane Lendava se na več kot 30 stojnicah predstavljajo organizacije, društva, vzgojno-izobraževalni zavodi iz občine in regije, drugi javni zavodi, institucije in posamezniki.

Otvoritev dogodka je potekala s pozdravnimi nagovori. Navzoče je najprej pozdravila Danijela Hozjan, predsednica Zveze kulturnih društev Lendava, ki je organizator dogodka.

Sledili so še nagovori župana Občine Lendava Janeza Magyara, predstavnika Andragoškega centra Republike Slovenije Francija Lajovica, županje Občine Črenšovci Vere Markoja, predstavnice Občine Turnišče Marije Kreslin Štefanec, vodje ISIO Svetovalnega središča Ljudska univerza Murska Sobota Alojza Srake ter direktorja javnega zavoda Knjižnica – Kulturni center Lendava dr. Alberta Halásza.

Po nagovorih se je pričel kulturni del prireditve. Dogajanje na odru je z glasbenimi, plesnimi ter dramskimi nastopi popestrilo 15 nastopajočih, tako skupin kot posameznikov. V spremljevalnem delu programa pa sta v Sinagogi Lendava potekali tudi predavanji z judovsko in romsko tematiko.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2019 ob 15:07 Čergoli gost

      Kje pa je Bio Miki Miška????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2019 ob 19:15 Ma ne gost

      Kakše bedastou že mamo prinas!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.