https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znak »Slovenia Green« prejela tudi Občina Moravske Toplice

24.05.2019 ob 10:00  

V sredo, na dan svetovne biotske raznovrstnosti, je v organizaciji Slovenske turistične organizacije in Konzorcija Slovenia Green, v Rogaški Slatini potekal tretji Zeleni dan slovenskega turizma. Letošnji osrednji dogodek je potekal pod tematiko Turizem in podnebne spremembe.


Na letošnjem dogodku je novih 24 nosilk, od tega 11 destinacij, 12 nastavitev in en park prejelo znak  Slovenia Green. Udeleženci dogodka so podpisali "Vodno zavezo", s katero so izrazili spoštovanje do vode, še posebej pitne vode.

Slovenija je trajnosti zavezana dežela 5-zvezdičnih doživetij ter primer dobre prakse razvoja in implementacije trajnostnega turizma na globalni ravni, kar dokazujejo številna priznanja, uvrstitve v sam vrh lestvic najbolj trajnostnih destinacij ter objave številnih uglednih in globalno prepoznanih medijev. Zelena shema slovenskega turizma je bila v preteklih letih prejemnica vrste nagrad in priznanj in na številnih pomembnih mednarodnih dogodkih predstavljena kot primer dobre prakse, med drugim tudi na nedavnem srečanju azijsko-pacifiškega turističnega združenja PATA.

V Rogaški Slatini, kraju, na razvoj katerega je ključno vplivala globalno prepoznavna mineralna voda, in ene od prejemnic zlatega znaka Slovenia Green Destination, je potekal letošnji osrednji dogodek trajnostnega turizma, Zeleni dan slovenskega turizma.

Novi člani ZSST so destinacije Kostanjevica na Krki, Lenart, Sveta Ana, Brežice, Postojna, Miren Kras, Moravske Toplice, Ljubno, Rečica ob Savinji, Kanal ob Soči in Razkriški kot. Nov park v zeleni shemi je Krajinski park Logarska dolina, nove nastanitve pa Hostel Bearlog, Kamp Menina, Prenočišča Kogoj, Alpik Chalets, Saksida, Camp Jezero Kočevsko, Hotel Park- Terme Dobrna, Camp Špik, Camp Danica, Camping Bela krajina, Eco Camp Korita in Oštarija – Herbelier.

Vodna zaveza za ohranjanje bogastva voda

V okviru dogodka so udeleženci podpisali t.i. "Vodno zavezo", s katero so izrazili spoštovanje do vode, še posebej pitne vode. Z vodno zavezo s ciljem 100 % zelene Slovenije in velikega pomena čiste pitne vode so se udeleženci zelenega dneva zavezali, da v svojih dejanjih spoštujejo vodo in jo skupaj s svojimi gosti in partnerji ohranjajo kot posebni zaklad Slovenije.

Foto: Nino Verdnik

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2019 ob 11:46 gost

      Ker ne vem kaj pomeni "GREEN" se sprašujem od kod izvira ta nagrada in če je v središču Moravskih toplic vsak dan na cesti nekaj deset traktorjev, ki zasedajo s priklučki več kot polovico cestišča in segajo na kolesarske steze, da se vozi gnojnica skozi in uporabljajo najmočnejša fitofarmacevtska sredstva potem si nagrado res zaslužijo?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.05.2019 ob 13:28 gost

      Tam kje Jevšek izjavlja,da je Evropa rešitev so komentirnje zaklenoli.Njim enim je Evropa rešitev seveda za velke plače.Jevšek že odgovarja kak da je že v Bruslju in Horvat isto .Horvat in Jevšek bosta Bruselj lahko obiskala le kot turista z agencijo Klas

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.