https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Danes je evropski dan parkov

24.05.2019 ob 10:00  

Danes, 24. maja praznujemo evropski dan parkov. Njegov namen je ljudem približati naravo ter jih ozaveščati o pomembnosti naravnih lepot v zavarovanih območjih ter ohranjanja in trajnostnega upravljanja teh krajev.

Evropski dan parkov je uvedla Evropska zveza naravnih in narodnih parkov Europarc. Obeležujemo ga od leta 1999, in sicer na zavarovanih območjih po vsej Evropi.

Letos Evropski dan parkov poziva k ponovni vzpostavitvi stika z naravo in poudarjanju naravnih zakladov, zaradi katerih so parki tako posebni.

V Sloveniji imamo tri kategorije širših zavarovanih območij, in sicer narodni park, regijske parke ter krajinske parke. Slednjim se je letos spomladi pridružil še krajinski park Središče ob Dravi. Občina Središče ob Dravi je namreč zavarovala 438 hektarjev veliko poplavno območje reke Drave, ki je edino bivališče hrčka v Sloveniji, so zapisali na okoljskem ministrstvu.

Foto: Wikipedia

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.