https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Kadeti Panvite Pomgrad zasedli 4. mesto

25.5.2019  

V mariborski Dvorani Tabor je pretekli konec tedna potekal finalni turnir državnega prvenstva za kadete. Naslova državnih prvakov se je veselila ekipa PrKopač Brezovica, drugo mesto je zasedla Maribor SGD Strdin, tretje ekipa Braslovč, na četrtem mestu pa je končala ekipa Panvita Pomgrad.


1. polfinale

Maribor SGD Strdin : Braslovče 2:0 (25:20, 25:14)

Na prvi polfinalni tekmi finalnega turnirja sta se pomerili ekipi Maribora in Braslovč. V prvem nizu smo spremljali izenačen začetek, v nadaljevanju pa so si Mariborčani nabrali nekaj točk prednosti, katere do konca niza niso zapravili ter niz dobili s 25:20. Tudi v drugem nizu je ekipa iz Maribora povedla s 15:9, do konca niza pa so prednost samo še povečevali ter na koncu slavili dobili s 25:14 ter se uvrstili v veliki finale.

2. polfinale

Pr Kopač Brezovica : Panvita Pomgrad 2:1 (23:25, 25:22, 15:10)

Na drugi polfinalni tekmi sta zaigrali ekipi PrKopač Brezovica ter Panvita Pomgrad. V prvem nizu smo spremljali zelo izenačeno igro, kjer sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu. V končnici niza so bili bolj zbrani igralci Panvite Pomgrad, ki so niz dobili s 25:23. V drugem nizu je bila pobuda na strani Panvite Pomgrad, ki je ob odmoru na zahtevo ekipe z Brezovice vodila z 9:5. V nadaljevanju so bolje zaigrali tudi igralci Brezovice, ki so zaostanek pretvorili v vodstvo z 18:16. To prednost so zadržali ter niz dobili s 25:22. Odločilni tretji niz so bolje začeli igralci Brezovice, ki so povedli s 6:3. V končnici so bili tudi bolj zbrani ter niz dobili s 15:10 in se uvrstili v finale.

Tekma za 3. mesto

Braslovče : Panvita Pomgrad 2:0 (25:20, 25:21)

V tekmi za tretje mesto sta se med seboj pomerili ekipi Braslovč ter Panvita Pomgrad. Prvi niz so bolje začeli igralci Braslovč, ki so ob prvem odmoru Panvite Pomgrad vodili s 6:2. Toda kadeti iz Murske Sobote so po velikem zaostanku ujeli priključek in se približali Braslovčam. To jim ni uspelo popolnoma, saj so Braslovče dobile prvi niz s 25:20. Tudi drugi niz so bolje začeli igralci Braslovč, ki so zopet hitro povedli s 6:2. V nadaljevanju te prednosti niso spustili iz rok ter dobili tudi drugi niz s 25:21 ter se veselili tretjega mesta.

Finale

Maribor SGD Strdin : Pr Kopač Brezovica 2:3 (25:14, 25:23, 20:25, 17:25, 14:16)

V prvem nizu finala si je ekipa Maribora z zanesljivo igro priigrala veliko prednost, ki je do konca niza ni izpustila ter niz dobila s 25:14. V začetku drugega niza smo spremljali izenačeno igro, nato pa je uspelo Brezovici povesti z 18:14. A sledil je preobrat Maribora, ki je najprej izenačil na 21. točki nato pa niz tudi dobil s 25:23. V tretjem nizu pa so se dokončno prebudili igralci Brezovice. S prodorno igro so izkoristili napake Mariborčanov ter dobili tretji niz s 25:20. Tudi v četrtem nizu so gledalci videli prevlado ekipe z Brezovice, saj so niz dobili še bolj zanesljivo kot prejšnjega, tokrat s 25:17. V odločilnem petem nizu pa se je odvijala prava drama. V začetku niza so povedli kadeti z Brezovice, Mariborčani pa so se jim hitro priključili. V sami končnici sta si ekipi izmenjevali točko za točko. Igralci Brezovice so ubranili žogo za zmago Mariborčanov ter nato sami izkoristili prvo zaključno žogo ter zmagali s 16:14 v nizu ter 3:2 na tekmi in postali državni prvaki v sezoni 2018/19.

 

Za ekipo Maribor SGD Strdin so igrali: Galij Vračun, David Arnuš, Žiga Strdin, Nejc Najdič, Lev Špička, Rok Možič, Rok Bračko, Aljaž Kodrič, Jan Urbanc, Aljaž Poberžnik, Jan Ul, Jakob Soršak, Bor Kuperščak, Jaka Iršič

Za ekipo Brezovice so igrali: Tim Štrukelj, Matej Tobias Šarec, Nik Podboj, Luka Rus, Črt Rozman, Domen Petrovič, Klemen Šen, Janez Janž Kržič, Luka Škerjanec, Blaž Korenč, Bruno Resnik, Jure Susto, Tilen Peterka, Domen Sečnik

Za ekipo Braslovč so igrali: Nik Matko, Domen Kotnik, Nejc Sternad, Jaka Špes Podbregar, Žak Pšaker, Aljaž Vodovnik, Jaka Vodlan, Luka Marovt, Nik Kurent, Luka Miser, Urban Fužir, Gregor Kalar

Za ekipo Panvite Pomgrad so igrali: Niko Kovačič, Rene Potočnik, Aljaž Brinar, Dino Vinkovič, Klemen Novak, Marko Stvarnik, Miha Zelko, Tim Štimulak, Timotej Prelog, David Novak

Nagrade:

Za najboljšega libera turnirja je bil izbran David Novak (Panvita Pomgrad), za najboljšega organizatorja turnirja je bil izbran Niko Kovačič (Panvita Pomgrad), za najboljšega blokera turnirja je bil izbran Aljaž Kodrič (Maribor SGD Strdin), za najboljšega napadalca turnirja je bil izbran Rok Možič (Maribor SGD Strdin) in najboljši igralec turnirja pa je bil Klemen Šen (Pr Kopač Brezovica).

 

Foto: Dušan Benko, Športni klub Pomurje DESET

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.