https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Slovenske šahistke šeste, šahisti deveti

Radenci, 7.6.2019  

V Radencih je od 27. maja do 4. junija potekal srednjeevropski pokal v šahu za moške in ženske. Tekmovanja so se udeležili šahisti in šahistke, ki so prihajali iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Francije, Nemčije, Madžarske, Italije, Slovaške, Švice in Slovenije. Slovenske šahistke so osvojile šesto mesto med devetimi ekipami, šahisti pa deveto, predzadnje mesto.

Najvišjo lovoriko pri članih so osvojili Madžari (12 točk), srebro je pripadlo Avstrijcem (12), pred zadnjim krogom vodilni Čehi pa so bili tretji (11). Pri šahistkah so se na vrh povzpele Hrvatice (13), sledijo jim Francozinje (11) in na tretjem mestu Madžarke (10).

Najboljša med Slovenkami je bila nekdanja mladinska svetovna prvakinja Laura Unuk, ki je osvojila 5,5 točke iz osmih partij. Na zelo izenačenem tekmovanju domača članska reprezentanca ni veliko zaostajala za konkurenco, med drugim je premagala tudi zmagovalno ekipo. Najboljši posamični izid je dosegel najmlajši Jan Šubelj s šestimi točkami iz devetih partij.

Slovenske barve so na tem prvenstvu v ženski kategoriji zastopale Laura Unuk, Lara Janželj, Zala Urh in Larisa Kuhar. V moški kategoriji pa Matej Šebenik, Žan Tomazini, Tim Janželj in Jan Šubelj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2019 ob 10:32 DF gost

      Saj ne mores verjeti, zopet HRVATICE. " Domoljubi " pogejte se.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.06.2019 ob 14:15 peropizdić gost

        Kako se že reče hvatskim nacistom ? Ustaš ? A debeli..ne zganjaš ustaškega nacionalizma na napačni strani meje ? Preprosto, zakaj ne greš živet v lepo vašo ? Jeli preskupo a ?

        1 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.06.2019 ob 10:36 DF gost

      Novinarcku pa to: ce pises clanek, ga napisi tako kot se spodobi. Rezultati slovenskih sahist in sahistov se pri taksnem tekmovanju vsekakor zapisejo, da ljudje vemo kako je kdo igral.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.06.2019 ob 13:55 gost

        Prav imaš DF zelo slab članek. V moški konkurenci je še za Slovenijo igral Boris Markoja iz Turnišča ( na sliki zgoraj ) , pri dekletih pa je še igrala Nuša Hercog iz Celja. Zanimivo je, da je selektor ženske ekipe verjetno pozabil, da imamo v Pomurju Barbaro Skuhala , ki je ni dal v ekipo kljub temu, da je na kakovostni letvici višje od Kuharjeve . Sicer pa tako kot Pomurci smo , tekmovanje je šlo mimo brez neke promocije za šah po šolah ..... Novi predsednik Šahovske zveze g Brglez je obljubil, da bo šah vpeljal v vrtce in domove starejših ampak je na račun evropskih volitev pozabil na obljubo in svojo funkcijo predsednika Šahovske zveze dal na stran kajti Bruselj je le Bruselj

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.06.2019 ob 14:03 gemaj gost

        ja rejsen....lgbd v šoule vlačijo....... naj jih raje šaha naučijo, nej pa tistega

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.06.2019 ob 16:04 DF gost

      Ce bi tu bil clanek o nepomembni Muri, bi bilo ze 50 komentarjev. Tu, kjer je za to kraljevsko igro potrebno imeti nekaj v glavi, par komentarjev. Naj dalje pisem ali veste kaj sem hotel povedati????????

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.06.2019 ob 19:34 ¸Šikolimikuli gost

      Vej pa večina teh ma ukrivljene hrbtenice, pa skoro vsi majo očale...dokaz ka šah škodi zdravji..deca bi se naj gijbala ne pa sedela za mizof in to vore pa vore...poglej jih v faco, vsi zamorjeni, pa utrujeni, pa starši na njih pritiskajo ka hčeajo nove Karpove, pa Gasparije..Bobby fišer je klošar ratal od šaha..tou so nej heci..

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.06.2019 ob 12:13 gost

        Spoštovani šiškolimikuli! V vsakem klasju je zrni in pleve. Škoda da hodite naokrog slep in gluh a vseeno komentirate zadeve. Koliko nogometašev je moralo prekiniti igranje nogometa zaradi poškodbe že pri mladih letih. Poglejte si primer Rogliča, Vi pa tako žalite mlade ljudi. Poglejte si koliko slabih ljudi hodi po svetu pa so bili ugledni ljudje pa sploh niso igrali šaha pa so tudi nekateri klošarji. Človek mora vedeti kaj komentira. Če pa vi niste uspeli v šahu postati svetovni prvak pa se ne sekirajte tudi prvi na vasi je lepo biti.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.