https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Plesalci nastopili na evropskem prvenstvu v Italiji

2.6.2019  

Od 16. do 19. maja je v Riminiju v Italiji potekalo Evropsko prvenstvo v Breakdancu, hip hopu in electricboogiu. Tekmovalo je 2350 tekmovalcev iz 26 držav. Slovenija je bila 2 po osvojenih zlatih medaljah osvojila jih je 7 takoj za Poljsko, ki je osvojila 1 več. Zlato medaljo in naslov Evropskih prvakov so prispevali tudi plesalci Plesnega kluba ZEKO, ki so zmagali v kategoriji Breakdance ekipe člani v zasedbi Petra Rajh, Rok Mihalič, Gal Vrbnjak, Elias Ljubec, Filip Kovačič, Nik Šuler in Dejan Zečević.

 

Nekateri plesalci so nastopili tudi v posamični konkurenci in dosegli naslednje rezultate:

Petra Rajh breakdance solo članice 5. mesto
Filip Kovačič breakdance solo člani 9. mesto
Elias Ljubec breakdance solo člani 17. mesto
Gal Vrbnjak breakdance solo mladinci 25. mesto
Nik Šuler breakdance solo člani 21. mesto (PK Kreart Nova Gorica)


"Izredno vesel sem novega uspeha, še posebej ker smo tekmovanje začeli dokaj pod pričakovanji v posamezni konkurenci. Nekako ni bilo prave energije Petri in Eliasu je zmanjkala točka, do izločilnih bojev, Filip je za las izgubil 1 dvoboj. Nekako smo se potem zbrali in vse moči usmerili v ekipno tekmo. Zelo pomembna je bila Show točka, kako se ekipa predstavi kajti sodniki takoj določijo kdo se bo boril za 1 in kdo za 3 mesto. Nam se je izplačal trud, ki smo ga vložili v treninge in odplesali točko tako kot smo si zamislili, kar nas je popeljalo v boj za prvo mesto proti italijanski ekipi. Točko smo, pred tekmo spremenili, kajti pridružil se nam je nekdanji član Nik Šuler, ki je sedaj član PK Kreart iz Nove Gorice. Ko smo izvedeli, da se borimo za 1. mesto sem dal plesalcem le 5 minut počitka potem pa takoj trening in priprava za dvoboj. Še nikoli nismo zmagali v članski konkurenci na Ep zato nič nisem prepustil naključju, takoj fokus naprej in odločitev je bila pravilna.

Zelo sem ponosen na plesalce, ki so res dali vse od sebe in vse izhode odplesali brezhibno z neverjetno energijo. Moje delo je bilo pripraviti koreografijo in tak show, da nas popelje v finale tam pa je bilo vse na njih, kajti pri 37 nisem več za neke težke trike.

Vesel in ponosen sem na vse uspehe ampak ta mi bo ostal še posebej v spominu, ker je to moja prva zmaga na EP, kjer sem nastopil kot plesalec. Po 18 letih delovanja v plesu in pri tej starosti. Treba je biti potrpežljiv, delati ter verjeti, da se da," je zapisal Dejan iz Plesne šole Zeko.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.